8 ingrediente de avut mereu la îndemână

 

Trucuri și sfaturi – 8 ingrediente de avut mereu la îndemână

8 ingrediente de avut mereu la indemana

 Oare există ceva mai stresant decât să revii acasă de la lucru după o zi lungă la locul de muncă şi să realizezi că nu ai nicio idee cu privire la ceea ce vei face de mâncare? Întreaga seară se poate transforma astfel în haos sau în catastrofă.

 Dar este destul de ușor să previi acest lucru şi să reziști mâncării comandate sau semi-preparate, chiar şi restaurantului. Trebuie doar să te asiguri că vei avea mereu la îndemână niște alimente care nu sunt perisabile și care pot fi preparate în tot felul pentru a te bucura tu și familia ta de cele mai delicioase feluri de mâncare, care se prepară extrem de rapid.

 Aceste alimente însă nu țin cont de „ingredientele de bază” precum laptele, ouăle, uleiul de măsline, oțetul, sosul de soia, ceapa şi usturoiul, cartofii, orezul sau mirodeniile.

 

Somonul sau tonul în conservă. Ce poți face cu somonul din conservă?

 - crochete de somon.

 - îl poți prepara cu paste, cu parmezan și cu ulei de măsline.

 - mini pizza cu lipii.

 - somonul este ideal şi în salate alături de legume sau de leguminoase.

 

Roșiile în conservă. Le poți folosi pentru a prepara:

 - paste cu parmezan.

 - un sos rapid pentru pizza alături de cele mai bune condimente.

 - într-o supă cu legume sau leguminoase.

 - cu o cremă de roșii, cu puțină supă de legume, lapte şi mirodenii.

 - chili cu leguminoase și cu mirodenii.

 

O cutie de leguminoase.

 - o poți folosi în supe alături de legume și de supa de carne.

 - o poți asezona, trage la tigaie şi servi pe o felie de pâine.

 - în couscous alături de legumele congelate.

 - poți prepara niște bulete ca pentru burger vegetariene, cu niște mirodenii și cu orez şi parmezan.

 - într-o salată alături de legume proaspete, de orice mai ai la îndemână prin frigider.

 

Un pachet de lipii congelate. O soluție care te poate salva mereu.

 - niște pizza individuale și foarte rapide.

 - le poți încălzi și le poți servi alături de supă, în loc de pâine.

 - le poți tăia bucățele şi pune la cuptor pentru a prepara niște chipsuri mai altfel.

 - pentru a prepara un burrito rapid cu leguminoase, cu brânză şi cu legume.

 - poţi prepara cu ele chiar și niște crutoane pentru supă.

 

Pastele scurte. Mai polivalente decât spaghetele.

 - cu roșii şi cu parmezan pentru a le gratina.

 - le poţi folosi şi în supă pentru a o face mai hrănitoare.

 - cu peștele din conservă.

 - cu pesto şi cu parmezan.

 - cu legume congelate şi cu un sos bechamel rapid sau pur şi simplu cu smântână.

 

Un pachet de legume congelate.

 - în curry alături de leguminoase, supă de legume, orez şi mirodenii indiene.

 - în crochetele de somon.

 - într-o frittata de legume.

 

Supa de pui sau de legume.

 - poţi prepara o supă rapidă cu o cutie de roşii, cu ceapă, cu ţelină, cu morcovi, cu leguminoase  sau paste.

 

Parmezanul.

 -un pesto rapid cu nuci, cu spanac, cu busuioc şi alte legume.

 - pentru pizza.

 - pentru a gratina orice.

 - pentru paste sau supe.

Categorie: