Mănâncă mai puțină carne cu ajutorul baconului

 

Consuma bacon în loc de carne

mananca mai putina carne cu ajutorul baconului

 Dacă vrei să mănânci mai puțină carne, nu trebuie neapărat să renunți și să devii vegetarian. Ţi se pare ciudat? Poți consuma bacon în loc de carne. Nu știai? Nu ți se pare că merg bine împreună? Lasă-ne să îţi explicăm.

 

Suntem cu toții făcuți să devenim vegetarieni?

 Cu siguranță că nu. Şi asta este cu siguranță o alegere mai mult decât personală. Dar un lucru e sigur. Nu trebuie să mănânci carne la fiecare masă şi nici în fiecare zi. Poţi face deci eforturi să mănânci mai puţină carne, dar o carne mai de calitate.

 Şi cu siguranță ai observat şi tu că felurile de mâncare cu bacon sunt în general iubite de toată lumea. Şi aşa carnea nu mai este în centrul felurilor de mâncare. Este un fel de compromis. Cei din familie pot accepta să consume un fel de mâncare aproape vegetarian mai ales dacă se pot bucura şi de savoarea baconului.

 Şi nu este de mirare. Baconul este un ingredient savuros care vine cu o textură crocantă. Vine în plus cu cel mai bun gust pentru toate felurile de mâncare și nu trebuie să folosești mult. Cu o felie sau două de bacon, toată lumea este mai mult decât mulțumită. Pe scurt, baconul se poate folosi pe post de asezonare mai degrabă decât o sursă de proteine.

 

De ce să mănânci bacon?

 Pentru că este alimentul ideal pentru a începe ziua. Este ideal şi pentru cei care țin un regim, cum ar fi cel Montignac. Conține foarte puține calorii şi glucide rele. Şi șunca şi ouăle sunt cel mai savuros duo care va veni cu un maximum de proteine pentru un minimum de grăsimi şi de calorii.

Cel mai simplu truc pentru a consuma baconul: ai nevoie de bacon, de două ouă şi de brânză. Mai poţi parfuma omleta cu ceapă. O gustare simplă, dar şi foarte dietetică.

 

Idei pentru a folosi baconul în viaţa de zi cu zi.

 - la o salată.

 - într-o supă de exemplu, o supă de linte cu bacon.

 - într-un gratin de legume. Ai nevoie de cartofi, de sfeclă, de morcovi, de păstârnac, de conopidă, etc. Trebuie să tai legumele bucăți și să le amesteci cu un sos bechamel cu puțină brânză pentru a le gratina.

 - o poți folosi pentru o omletă sau pentru o tartă frittata.

 - în tacos, burritos sau quesadillas.

 - într-o salată cu ouă fierte tari şi cu cartofi dulci.

 - în cea mai delicioasă supă de ceapă.

 - pe o pizza de legume.

 - cu nişte paste carbonara.

 - cu nişte legume decorative prin frunze- spanac, varză kale, bok choy, care sunt trase la tigaie.

 - într-o tartinadă alături de crudităţi, de pâine şi de brânză.

 Vino şi tu cu un gust savuros şi cu cel mai frumos miros la tine în bucătărie. Baconul îţi va face plăcere la fiecare masă. Nu are cum să nu îţi placă.

Cât de des mănânci carne sau bacon? Nu uita că baconul trebuie să primeze.

 

Categorie: