De ce să folosești laptele de cocos

 

De ce să folosești laptele de cocos în rețetele tale? Trei motive

de ce sa folosesti laptele de cocos

 Bogat şi onctuos, laptele de cocos este un ingredient delicios al bucătăriei exotice care începe să îşi facă loc şi la noi în bucătărie. Şi nu este de mirare. Se poate folosi într-o mulțime de feluri în reţetele sărate sau în cele dulci, vine cu mai multă energie dar şi cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Iată trei motive pentru care ar trebui să începi să îl folosești şi tu.

 

Laptele de cocos este bogat în minerale.

 Laptele de cocos este bogat în fier, potasiu şi fosfor. Conține și magneziu, seleniu şi zinc. O adevărată mină de beneficii cu alte cuvinte.

 

Laptele de cocos vine cu mai multă energie.

 Datorită bogăției sale de minerale, laptele de cocos vine cu energia de care are corpul nevoie. Chiar dacă este compus din acizi grași, acidul lauric pe care îl conține are un efect neutru asupra colesterolului. Aceste grăsimi nu sunt stocate într-un număr mare în organism şi deci nu te fac să te îngrași, față de smântâna proaspătă de exemplu.

 

Laptele de cocos este o bună alternativă la smântână.

 Laptele de cocos este şi un bun ingredient de substituție pentru unt sau pentru smântână. Se poate folosi în foarte multe rețete precum tarte quiche, piure de mere, tarte flan, supe. De încercat şi în nişte preparate mai dulci precum prăjiturile sau tartele.

 

Cum poți folosi laptele de cocos în bucătărie?

 În primul rând, pentru că este lapte, se poate bea. Este ideal şi într-un milkshake de căpșuni. Dar şi cu alte fructe mai exotice precum banana sau ananasul. Sau mai poți prepara un cocktail de savurat alături de un crumble sau o prăjitură.

 Laptele de cocos poate parfuma şi o supă în care se pot poşa şi ingredientele. Ai cel mai şic preparat cât mai zice peşte.

 Sau poate intra în compoziția unei supe mai mult decât delicioasă. Ai nevoie de citronella, de ardei iute, de zahăr, de curcuma, dar şi de creveți. Laptele de cocos se mai poate adăuga la final pe post de tuşă finală în loc de smântână. Legumele cele mai tradiționale vor avea cel mai delicios gust.

 Preparatul curry este cel mai delicios alături de laptele de cocos. Cu pui în principal, dar şi cu porc, cu carne de miel, de curcan sau alte variante posibile.

 Laptele de cocos este delicios şi alături de peşte. Perfect deci pentru a prepara tot felul de papiote. Îl mai poţi adăuga şi pentru marinată.

Tu cum îl folosești laptele de cocos în bucătărie?

Categorie: