Surse de proteine pentru vegetarieni

 

Cele mai bune nouă surse de proteine pentru vegetarieni

surse de proteine pentru vegetarieni

 Vegetarianismul este un regim de viață care exclude carnea de animale. Pentru a evita însă orice tip de carență alimentară cel mai bine ar fi să apelezi la cele mai bune surse de proteine. Iată nouă dintre ele.

Quinoa

 Înlocuiește orezul cu această cereală integrală bogată în proteine, iar ca vegetarian te vei putea bucura de un substitut savuros care face să dureze senzația de sațietate mult mai mult timp. O ceașcă de quinoa furnizează aproximativ 4 mg de fier, mai mult decât orice alte cereale îmbogățite. Quinoa mai conține şi lisină un aminoacid care nu se regăsește în porumb, grâu sau alte cereale. Și alături de cireșe și de nuci este cea mai delicioasă.

Nucile

 Un pumn din nucile tale preferate vin cu proteine și cu vitamine completând regimul de viață vegetarian. Schimbă deci chipsurile crocante cu nucile crocante naturale pentru a veni cu mai multe proteine pentru corpul tău. Aportul nucilor și al semințelor în fibre alimentare este și el la fel de interesant. Astfel, o ceașcă de migdale vine cu aproximativ 15 grame.

Lintea

 Lintea este perfectă în supe de tot felul sau ca garnitură. Lintea este și un mod economic de a adăuga savoare dar și proteine alimentației vegetariene. Poți încerca să prepari o delicioasă supă de linte cu perle de orz.

Soia

 Unele varietăți de tofu pot furniza aceeași cantitate de proteine ca și laptele. Soia este una din vegetalele cele mai hrănitoare dar și cele mai polivalente. Cu un volum egal, soia conține mai multe proteine și mai mult fier decât carnea de vită și mai mult calciu decât laptele. Pentru alimentația vegetariană, soia este un aliment de bază. Soia este foarte benefică și pentru bolile cardiovasculare dar și pentru unele tipuri de cancer. Încearcă să prepari un sote de legume cu tofu.

Untul de arahide

 La fel ca și nucile, untul de arahide este un excelent fel de a veni cu mai multe proteine pentru vegetarieni. Dar deoarece este și destul de gras trebuie consumat cu moderație. Untul de arahide mai vine și cu o senzație de sațietate îndelungată. Biscuiții cu unt de arahide sunt cei mai delicioși.

Brânza

 Alege sortimentul tău preferat de brânza și fă un sandviș sau ia o gustare cu brânză și biscuiți sărați. Brânza este esențială pentru vegetarieni.

Fasolea

 Aici există mai multe sortimente. Dar fasolea este o bună alternativă pentru vegetarieni, deoarece conține puține materii grase și sunt un excelent mod de a adăuga proteine la tine în meniu. De un dip cu fasole neagră ce zici?

Broccoli

 Broccoli folosit într-o salată la prânz sau alături de felurile de mâncare de seara, leguma cu o culoare verde închis este plină de proteine. Broccoli este leguma despre care s-a scris cel mai mult dar și una din cele mai hrănitoare. O poți folosi în tot felul de tarte sau supe.

Cerealele

 Cerealele integrale îmbogățite cu proteine sunt o modalitate excelentă de a lua micul dejun dar sunt ideale și pentru o gustare. Dacă ești vegetarian, iți poți începe ziua cât mai savuros cu un terci în care să folosești ingredientele tale preferate. Sau cu un musli cu căpșuni.

 Tu ști și alte surse de proteine pentru vegetarieni?

Categorie: