Trucuri pentru a folosi resturile de vin

 

8 trucuri pentru a folosi resturile de vin

trucuri pentru a folosi resturile de vin

 Dacă nu ai reușit să termini o sticlă de vin, asta nu înseamnă că trebuie să o arunci. Citește articolul nostru în care îți venim în ajutor cu câteva sfaturi.

 

Prepară un oțet home-made.

 Pune într-un vas sau într- o sticlă o varietate de vin rosu și lasă-l la păstrare timp de mai multe zile. Amestecă însă totul zilnic. În câteva săptămâni te vei putea folosi de un oțet de vin home-made.

 

Pune în valoare savoarea supelor și a tocănițelor.

 Vinurile albe și cele spumante sunt ideale pentru supele cremoase sau mai subțiri, dar şi pentru cele de legume. Vinul roșu este ideal de folosit cu roșiile sau cu felurile de mâncare pe bază de vită. Încearcă de exemplu să prepari un chili.

 

Folosește vinul roșu pentru a poşa fructele.

 Cu vinul roșu poți poşa perele, merele, piersicile, prunele. Mai folosește şi zahăr. Lasă-le la poşat timp de 10 minute.

 

Folosește vinul pentru a prinde muștele.

 Ai niște muște care se adună la fructe? O sticlă sau un pahar cu puțin vin pe fund te pot ajuta să le prinzi. Muștele vor gravita mai degrabă în jurul sticlei sau a paharului şi nu în jurul fructelor. Nu vor mai avea scăpare.

 

Pentru a bate ouăle.

 Adaugă puțin vin alb, spumos ca şi șampania, prosecco sau cava ouălor pentru a prepara cea mai moale şi mai pufoasă omletă. Un fel de mâncare incredibil. Atunci când bați ouăle, gândește-te să adaugi o lingură de vin pentru două ouă.

 

Poți încerca să congelezi vinul.

 Poți încerca să congelezi vinul în niște forme de gheață. Pentru 8 cuburi trebuie să folosești o ceașcă. Cuburile tale de gheață sunt cele care vor veni cu mai multă savoare pentru sosuri sau tocănițe.

 

Prepară cel mai delicios sos.

 Pentru a prepara clasicele scoici fierte pe vapori combină resturile de vin cu unt şi cu usturoi.

 

Îți poți înfrumuseța casa.

 Dacă nu a mai rămas nimic în sticlele de vin, le poți folosi fără probleme pentru a pune în ele flori. Cele mai frumoase și cele mai originale vaze.

 

Vinul este ideal pentru a veni cu mai multă savoare pentru carne sau sosuri.

 Vinul este cel care va frăgezi cel mai bine carnea și care poate atenua puțin un gust mult prea puternic. Vinul se poate folosi și pentru a macera carnea dar și în tot felul de deserturi.

Categorie: