Alimente energizante

 

7 alimente energizante pentru o zi productivă

alimente energizante

 Data viitoare când vrei să îți faci plinul de energie, lasă deoparte cafeaua sau alte băuturi energizante şi apelează la alimentele energizante care sunt mult mai sănătoase.

 

Apa cu lămâie.

 Este cea mai simplă modalitate de a te umple de energie. Adăugând apei lămâie te vei putea bucura de o băutură energetică naturală, plină de electroliți care sunt esențiali pentru celulele care produc energie.

 

Un fruct proaspăt.

 Zahărul natural din fructe este cel care furnizează energie cu un efect rapid atunci când te simți lipsit de vlagă. Vei reuși să menții glicemia la un nivel constant deoarece fructele conțin foarte multe fibre. Îți poți prepara un suc smoothie energizant pentru micul dejun, cu coacăze pentru concentrare, cu căpșuni pentru vitamina C care permite transformarea grăsimilor în energie şi cu iaurt care conține magneziu şi ajută la reglarea nivelului de energie şi la eliberarea acestuia. Poți adăuga şi un fruct tropical cum ar fi ananasul.

 

Nucile, caju, migdale.

 Caju, migdalele si nucile sunt cele care conțin foarte mult magneziu si care joacă un rol foarte important în transformarea zahărului în energie. Conțin şi fibre pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge dar şi proteine pentru a nu mai simți senzația de foame. Trebuie să le ai mereu la îndemână pentru e te bucura de energie întreaga zi.

 

Ciocolata neagră.

 Un pătrățel de ciocolată neagră după masă pe post de desert este foarte bun pentru sănătate. Ciocolata neagră conține teobromină, un stimulant natural asemănător cu cafeina care stimulează energia şi starea ta de bună dispoziție.

 

Cardamomul.

 În Asia, Cardamomul este foarte apreciat deoarece are capacitatea de a mări nivelul de energie și de facilita circulația sanguină, dilatând vasele capilare. Alege pentru prânz un curry sau poţi bea o ceașcă de ceai chai pentru a te simți plin de energie. Amândouă conțin cardamom.

 

Sparanghelul.

 Sparanghelul este o legumă verde care conține multe vitamine din complexul B care poate să susțină în mod natural nivelul de energie bun pentru sănătate transformând alimentele glucidice în glucoză, un carburant pentru corp. În plus, sparanghelul conține și fibre care stabilizează glicemia. Ideal de consumat în salate.

 

Varza acră.

 Şi varza acră te ajută să îți menții energia. Varza fermentată conține pro-biotice care ajută intestinele să digere mâncare în mod eficient. Cum organismul va lucra mai puțin în timpul digestiei tu te vei putea bucura de mai multă energie. Un hot dog asezonat cu varză acră te va umple de energie.

Categorie: