Supă de pui cu găluște

 

Supă de pui cu găluști

supa de pui cu galuste

 Supa de pui cu găluști este o rețetă tradițională românească și nu există gospodină care să nu o fi făcut-o. Dacă nu ați încercat să faceți supa de pui cu găluști până acum, atunci acum este momentul. Supa de pui cu găluști favorizează tranzitul intestinal și aduce un aport semnificativ de lichide în organism. Așadar, consumul zilnic de supă este recomandat, și o delicioasă supă cu găluști este ideală pentru un prânz sățios.

 

Ingrediente necesare pentru a prepara supa de pui cu găluști

 Supa de pui cu găluști necesită, în primul rând, bucăți de pui. Jumătate de kilogram de bucăți de pui sunt suficiente pentru o oală de ciorbă. Iar dacă puiul este de țară, dacă aveți norocul să faceți supa cu pui de țară, veți simți diferența. Așadar, aveți nevoie de bucățele de pui. Puteți folosi aripile de la pui, spatele, pieptul tăiat în bucățele mici, orice vă atrage mai mult. ca și legume, aveți nevoie de un morcov mare, un ardei gras roșu, o ceapă albă mare, o rădăcină de țelină, un dovlecel mic, o roșie și doi cartofi de mărime medie. Pentru găluști, aveți nevoie de griș de grâu, cam patru-cinci linguri, și două ouă, dacă se poate tot de țară. În plus, mai aveți nevoie și de o legătură de pătrunjel, sare, și ulei pentru găluști.

 

Preparare supa de pui cu găluști

 Se pun la fiert, într-o oală mare, bucățile de pui. Se spumuiesc din când în când, pentru a înlătura spuma. Nu schimbați apa de la pui, aceasta dă savoare supei. Lăsați puiul să fiarbă încet, și apoi curățați și spălați bine toate legumele. Tăiați morcovul fin, ceapa fideluță, ardeiul cubulețe mici, rădăcina de țelină, curățați dovlecelul de coajă și tăiați bucățele mici de mărimea unor cubulețe, și cartofii. Adăugați legumele în apa în care fierbe puiul, și potriviți și de sare supa. Dacă puiul a lăsat prea multă grăsime, mai luați din ea cu lingura. După ce ați pus și legumele și puiul la fiert, apucați-vă de compoziția pentru găluști. Bateți două ouă foarte bine, amestecându-le cu un praf de sare, puțin ulei, și apoi turnați în ploaie grișul, câte o lingură pe rând. Când legumele sunt aproape fierte, formați cu lingura găluștile și puneți-le cu grijă, pe rând, în oala cu supă. Adăugați apoi o cănuță de apă rece pentru ca acestea să nu se desfacă. Mai potriviți o dată supa de sare, și lăsați să fiarbă găluștile. Adăugați spre final și roșia (poate fi și roșie în bulion) tocată mărunt amestecată cu o linguriță de bulion sau de suc de roșii. Când închideți supa, adăugați și pătrunjelul tocat mărunt. De ce nu, puteți alege să puneți mărar în supă în loc de pătrunjel.

 

Cum servim supa de pui cu găluști

 Supa de pui cu găluști se servește caldă, alături de o chiflă proaspătă. Supa de pui cu găluște este ideală atât pentru masa de prânz, cât și pentru cină, dacă nu mai consumăm felul doi.

Pofta buna!