Supe reci si gaspacho

 

Supe reci şi gaspacho

supe reci si gaspacho

 Vara este și anotimpul ideal pentru a-ți face plinul cu legume și de a te delecta cu unele rețete de supe reci bogate în vitamine. Pline de prospețime și parfumate acestea se pot degusta foarte reci şi te ajută să uiți pentru puțin timp de căldura care te moleșește.

Descoperă citind acest articol câteva rețete clasice dar și câteva idei pentru a le schimba.

 

Rețeta clasică de supa Gaspacho.

 Gaspacho este o supă rece de roșii care se servește mai ales în Spania sau în Portugalia. Alte legume – castravete sau ardei sau alte aromate-usturoi, ceapă sau ierburi proaspete pot să fie și ele folosite dar și miez de pâine sau oțet de Xeres.

 

Idei lactate pentru a îmbogăți supa ta.

 Unii iubitori de gaspacho adoră să îmbogățească această supă cu ajutorul smântânii sau a diferitelor tipuri de brânză. Mai folosesc și iaurt sau celebrul mozzarella.

 

Variații pe aceeași temă.

 Prin extensie termenul de gaspacho a ajuns să desemneze încet-încet o supă rece de legume oricare ar fi legumele, nu numai roșii. Se mai folosește și sfecla roșie datorită culorii sale minunate. O poți degusta alături de brânză de capră și de ţibuletă sau chimion și de câțiva stropi de sos tabasco.

 

Supă rece cu mentă

 Poți opta pentru o supă rece parfumată cu mentă. Calciu, vitamine și prospețime pentru o supă pe bază de lapte și de iaurt, de legume-roșii și castravete parfumată de mentă sau de coriandru.

 

Supă rece cu mere și cu conopidă

 De o supă rece cu mere și cu conopidă ce zici? Este o supă consistentă în care cubulețele de mentă se pun înainte de a o degusta. Un fel de mâncare delicios cu un gust dulce-sărat.

 

Supa cu morcovi

 Nu atât de rosu dar la fel de savuros este și morcovul. Parfumat cu ajutorul coriandrului sau a ghimbirului este delicios într-o supă de legume. Morcovii sunt delicioși în combinație cu țelină și cu praz.

 

Supa rece cu pepene galben și cu ghimbir

 Supa rece cu pepene galben și cu ghimbir îi va încânta pe cei mai gurmanzi dintre voi. Cea cu citrice și cu ceai verde este comparabilă cu un cocktail plin de prospețime și este şi plină de vitamine pe deasupra. Va fi și mai delicioasă degustată alături de niște biscuiți cu ghimbir.

 

Supe reci exotice

 Poți încerca să prepari niște supe reci mai exotice, cum ar fi cea cu avocado și nucă de cocos. Vei reuși să amesteci aici onctuozitatea fructului și cea a iaurtului cu cea exotismul nucii de cocos pentru a obține o supă rece extrem de delicioasă și de răcoritoare.