Rețete raw vegane

Tort raw cu aromă de cafea

 

Tort raw cu aromă de cafea

Tort raw cu aromă de cafea Pentru cei ce iubesc cafeaua, se vor bucura de acest tort, care pe lângă faptul că este raw, îi dă o aromă inedită și sănătoasă, ceea ce-l face special. Cafeaua, dacă este consumată simplă (în cantitate mică) și nu în combinație cu zahăr și la o anumită oră, pot stimula sistemul digestiv și activitatea intelectuală. De preferat, când consumați cafea, beți și un pahar cu apă plată/izvor (așa procedează italienii ), deoarece deshidratează organismul. Cafeaua tare în combinație cu zeama de la o lămâie poate domoli crizele vezicii biliare iar cafeaua verde reușește să reducă surplusul de kilograme.


Ingrediente blat:

 - 200 gr tărâțe de ovăz
 - 200 gr stafide hidratate 
 - 100 gr migdale
 - 100 gr merișoare hidratate
 - 1 linguriță extract de vanilie
 - 2 linguri de miere


Mod de preparare:
 Într-un robot cu lamă S se pune tărâța de ovăz, migdalele și se mixează până devine ca o făină. Se adaugă stafidele și merișoarele hidratate și restul ingredientelor şi se mixează toate. Într-o formă detașabilă, se unge tava cu ulei de migdale şi se adaugă compoziţia. Cu o spatulă se uniformizează și se pune la frigider până preparăm crema.


Crema de cafea:

 - 200 gr caju hidratat 
 - 100 ml cafea infuzată sau cafea din orz
 - 1 vârf de cardamon
 - 75 gr de miere de albine
 - 100 ml ulei de cocos
 - 1 păstaie de vanilie

Mod de preparare:
 Într-un blender se adaugă cajul, cafeaua și restul ingredientelor ( atenție! - lichidul trebuie să acopere cajul). Se procesează până iese o cremă fină şi densă. Scoateți blatul de la frigider, adaugați crema și uniformizați. Deasupra cremei, adăugați merișoare, fulgi de migdale,etc. Se lasă la congelator maxim 6 ore. Se scoate și se lasă la frigider o oră înainte de a fi servit. Poftă bună!

Categorie: