Rețete raw vegane

Biluțe raw din goji și nuci

 

Biluțe raw din goji și nuci

Biluțe raw din goji și nuci Aceste “bombe” , cum le numesc, sunt delicioase și hrănitoare, datorită conținutului de goji.

 Deși au fost introduse în țările occidentale, abia în ultimii ani, fructele goji sunt cele mai apreciate în Tibet și China, fiind folosit atât culinar cât și ca medicament, datorită conținutul ridicat de vitamine și aminoacizi esențiali.

 Unic printre fructe, deoarece acestea conțin toți aminoacizii esențiali, fructele de pădure goji au, de asemenea, cea mai mare concentrație de proteină ​​față de alt fruct (o ceașcă de goji conține 12 grame de proteină). Ele sunt, de asemenea, încărcate cu vitamina C, conțin mai multe carotenoide decât orice alte produse alimentare, au douăzeci și unu de minerale, si sunt bogate în fibre. Oferind de15 ori cantitatea de fier găsit în spanac, precum si calciu, zinc, seleniu și multe alte minerale importante, nu există nici o îndoială că umil goji este un centru de putere nutrițional.

 Acest superfruct uimitor de mic conține compuși antiinflamatorii, antibacteriene și antifungice naturale. Proprietățile lor antioxidante puternice și polizaharide ajută la stimularea sistemului imunitar. Nu e de mirare deci, că în medicina tradițională chineză sunt renumite pentru creșterea longevității și energiei. În medicina tradițională chineză, goji se spune că acționează în probleme de rinichi, ficat, amețeli și vedere. Ele sunt cel mai adesea consumate crude, ceai sau la supă.

 

Ingrediente

 - 200 gr goji hidratat

 - 200 gr nuci românești mărunțite

 - 50 - 100 gr tărâțe de ovăz/ fulgi de ovăz (în funcție de consistență)

 - 100 curmale hidratate/ 50 gr miere de albine

 - 100 gr de coacăze uscate

 - 30 ml ulei de cocos

 - 1 linguriță extract de vanilie sau ½ păstaie de vanilie

 - 1 vârf de scorțișoară

 

Mod de preparare:

 - Într-un robot cu lamă S, se adaugă nucile, tărâța de ovăz, coacăzele uscate și se procesează până când compoziția devine ca o pastă. Se adaugă curmalele, uleiul de cocos, vanilia, scorțișoară și se procesează până se formează o pastă ( ca la bombele tradiționale). Se formează biluțe și se dă prin făina din nuci. Se ține la frigider maxim 3 zile. Poftă bună!

Categorie: