Rețete raw vegane

Budincă raw vegan din semințe de chia cu zmeură și afine

 

Budincă raw vegan din semințe de chia cu zmeură și afine

Budincă raw vegan din semințe de chia cu zmeură și afine  În ciuda dimensiunii lor mici, semințele de chia sunt pline de substanțe nutritive, fiind o sursă bogată de  omega-3 acizi grași (32%), care ajută la creșterea colesterolului HDL (colesterolul bun care ajută la protejarea inimii). Are o cantitate mare de proteine (21%) având un raport echilibrat de aminoacizi esenţiali, ceea ce o face o sursă completă de proteine și depășește afinele prin conținutul ridicat de antioxidanți.

 28 grame de semințe de chia conține 138 de calorii, 8 grame de grăsimi, 12 grame de carbohidrați, 10 grame de fibră și 5 grame de proteine, pe zi, oferă 18 % din necesarul de calciu, 27 % din fosfor, 30 % mangan și cantități mai mici de potasiu, zinc și cupru. Comparativ cu semințele de in, semințele de chia oferă o cantitate mai mare de omega-3, calciu, fosfor și fibre.

 Semințele de chia joacă un rol important în reglarea nivelului de insulină, ceea ce o face ideală pentru persoanele care suferă de diabet.

 Recomandarea zilnică de semințe de chia este de 30 grame pentru bărbați și este de 21 grame pentru femei.

 

Ingrediente

 - 5 linguri de semințe de chia

 - 500 ml lapte de migdale cu nuci și mentă

 - zmeură, afine

 - 2-3 miere de salcâm

 

Mod de preparare

 Într-un bol se adaugă laptele de migdale cu nuci și mentă și 5 linguri de semințe de chia și se amestecă timp de 15 minute cu un tel. După ce s-a amestecat bine, se pune la frigider 30 minute pentru a se închega. Se scoate și se adaugă mierea, se amestecă și se ornează cu zmeură și afine. Este răcoroasă pentru o zi toridă de vară!

Categorie: