Rețete raw vegane

Salată raw vegană din germeni de fasole mung roșie

 

Salată raw vegană de germeni de fasole mung roșie

Salată raw vegană din germeni de fasole mung roșie Fasolea mung este una dintre leguminoasele care se consumă în cantități mari în bucătăria asiatică. Fasolea mung este de 2 feluri – roșie și verde. Germenii de fasole mung conțin o cantitate mare de proteină vegetală (20 %) și o gamă completă de vitamine (A, B1, B3, B6, B12, C, E) și săruri minerale ( Ca, Mg, Fe, Zn, Cu, P, K), fiind ideală pentru bucătăria raw vegană. Consumul săptămânal de fasole mung duce la scăderea incidenței bolilor cardiovasculare cu până 20 %. Cu fasolea mung se pot face tot felul de combinații: de la clătite până la mâncăruri tradiționale. Această salată raw vegană din germeni de fasole mung roșie este nutritivă și sățioasă datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale, proteine, omega 3 și omega 6 (semințele de cânepă).

 

Ingrediente:

 - 1 ceapă verde

 - 3 roșii medii

 - 1 legătură de mărar

 - 2 linguri semințe de cânepă

 - 1 lingură de fasole mung germinată

 - 1 lingură de ulei de floarea soarelui presat la rece

 - Zeamă de lămâie

 - 1 vârf de sare marină

 

Mod de preparare: 

 Ceapa se taie felii subțiri și se presar[ cu sare marină. Se amestecă bine și se lasă să stea 2 minute. Se adaugă roșiile tăiate felii, mărarul mărunțit, uleiul, zeama de lămâie și se amestecă ușor. Se adaugă semințele de cânepă și germenii de fasole de mung roșie. Poftă bună!

Categorie: