Rețete raw vegane

Pateu raw vegan din semințe de floarea soarelui

 

Pateu raw vegan din semințe de floarea soarelui

Pateu raw vegan din semințe de floarea soarelui Pateul raw vegan din semințe de floarea soarelui este o alternativă sănătoasă și sățioasă de pateu. Semințele de floarea soarelui au un conținut ridicat de vitamina E, minerale și proteine. Pot fi consumate sub diferite forme, dar cel mai recomandat ar fi cele germinate, crescându-le valoarea nutritivă. Germenii de floarea soarelui au beneficii asupra dinților, datorită conținutului ridicat de calciu și ajută de asemenea la detoxifierea ficatului.

 

Ingrediente:

 - 200 gr semințe de floarea soarelui hidratate 2- 3 ore (se pun într-un bol cu apă de izvor );

 - ½ de ceapă;

 - 1 ardei gras ;

 - 1 roșie;

 - 50 gr măsline ;

 - ½ ceașcă zeamă de lămâie;

 - 4-5 linguri ulei de măsline presat la rece;

 - ½ linguriță cimbru;

 - ½ linguriță busuioc;

 - ½ linguriță oregano;

 - 1 vârf de cuțit sare marină ( se pune după gust).

 

Mod de preparare:

 Într-un robot de bucătărie cu lamă S, se adaugă semințele de floarea soarelui scurse de apă și se mixează până se mărunțesc. Se adaugă ceapa, ardeiul gras, roșia, măslinele, uleiul de măsline, condimentele, sarea și se procesează până se formează ca o pastă. La sfârșit se adaugă zeama de lămâie (în funcție de gust). Se va ține la frigider și se va consuma în maxim 2 zile.

Categorie: