Cremă de spanac

 

Cremă de spanac pentru bebeluși

crema de spanac

 Spanacul este la mare căutare în acest sezon datorită faptului că aduce numeroase beneficii asupra organismului uman. Și cei mici ar trebui să beneficieze de o cură de spanac în această perioadă, deoarece acesta conține foarte mult fier, vitamina C, acid folic, calciu, vitamina K și fibre, toate indispensabile sănătății și dezvoltării bebelușilor. Spanacul oferă o cantitate importantă de vitamine și minerale pentru organismul celor mici, care nu vor mai avea nevoie de suplimente de fier și de vitamine în această perioadă. Și în combinație cu lămâia și oul, spanacul este ideal și cu siguranță va fi pe placul celor mici.

 

Ingrediente necesare pentru crema de spanac

 Toate mămicile caută să ofere bebelușilor o alimentație cât mai variată. Spanacul poate fi introdus în alimentația bebelușilor de peste nouă-zece luni și este extrem de bine tolerat de organism, ajutând la digestie și la echilibrarea tranzitului intestinal. Crema de spanac se prepară dintr-un kilogram de spanac proaspăt, o legătură de ceapă verde, un ou fiert moale, suc de roșii sau bulion și zeamă de lămâie proaspăt stoarsă.

 

Cum preparam crema de spanac

 Crema de spanac se prepară foarte simplu, dar necesită un timp ceva mai îndelungat de preparare, deoarece are mai multe etape. Așadar, se ia spanacul proaspăt, se curăță de frunzele uscate sau de cele care nu arată bine, se taie codițele și rădăcinile și se spală bine. Îl puteți pune pe tot în chiuveta curată și îl puteți spăla sub jet de apă rece după bunul plac. Între timp, se pune la foc o oală mare cu apă și sare. O dată spanacul curățat și spălat, acesta se introduce în oala cu apă fiartă și se lasă circa cinci-zece minte pe foc, până se înmoaie. Apoi se scoate și se lasă la scurs.

 După ce s-a răcit, se toacă mărunt. Într-o crăticioară, se încinge o linguriță de ulei de măsline sau un cubuleț de unt, și se adaugă ceapa verde tocată mărunt. Se lasă preț de două minute la foc mic, apoi se adaugă spanacul tocat mărunt. Se potrivește de sare (nu foarte multă pentru că este vorba de bebeluși) și se adaugă o linguriță de bulion sau puțin suc de roșii. se lasă la scăzut câteva minute. După ce spanacul este gata, se pune la fiert oul. După ce fierbe apa, acesta trebuie lăsat două minute pentru a fi suficient de moale. Sau îl puteți prepara tare și îl mixați în blender. Se mixează la final amestecul în blender pentru a fi mai ușor de ingerat și se adaugă și câțiva stropi de zeamă de lămâie proaspătă.

Pofta buna!