Orez cu legume pentru bebeluși și copii

 

Orez cu legume pentru bebeluși și copii

orez cu legume pentru bebelusi si copii

 Alimentația copiilor necesită o atenție sporită din partea noastră, a părinților. De cele mai multe ori ne întrebăm ce mai putem găti pentru micuții noștri tare mofturoși la unele feluri de mâncare. Încercăm diferite rețete de sufleu de legume la cuptor, de mâncăruri ce necesită un timp îndelungat de preparare și ingrediente din cele mai exotice. Dar uităm că poate cele mai simple rețete pot fi și cele mai delicioase, și cel mic vă poate surprinde și mai poate cere o porție.

 

Orezul este foarte bine tolerat de bebeluși și copii

 Orezul, împreună cu grâul, sunt cele mai consumate cereale din lume, fiind alimentul de bază pentru jumătate din populația planetei. Orezul conține o mulțime de substanțe importante pentru creștere și pentru dezvoltare, precum calciu, fier, fosfor, sodiu, sulf, potasiu, mangan, magneziu, fluor, zinc, iod, vitamina A, B1, B6 și B12. Orezul aduce numeroase beneficii organismului, astfel că acesta previne bolile de inimă, apariția colesterolului, obezitatea, și pentru că nu conține gluten, orezul este ideal pentru bebelușii ce au intoleranță la gluten. Încă din primele luni ale începerii diversificării la bebeluși, se poate prepara orez. Orezul se poate introduce în alimentația bebelușilor încă de la patru sau șase luni. Cel mai bine este însă să așteptați pragul de șase luni pentru a introduce orezul în alimentația bebelușului. Orezul este și un excelent remediu împotriva scaunelor moi.

 

Ingrediente necesare pentru a prepara orezul cu legume

 Pentru prepararea unei porții de orez cu legume extrem de delicios, aveți nevoie de un morcov mic, o ceapă mică, sau o jumătate de ceapă mai mare, un sfert de ardei roșu, un sfert de adei galben și o jumătate de dovlecel, o jumătate de linguriță de ulei de măsline alături de jumătate de ceașcă de orez. Dacă vă mai rămâne din porția celui mic, sau preparați mai mult decât este nevoie, consumați dvs. cu plăcere restul.

 

Cum se prepară orezul cu legume?

 Curățați de coajă morcovul, ceapa și dovlecelul. Spălați bine toate legumele și tocați-le mărunt, în cubulețe mici. Adăugați într-o crăticioară sau într-o tigaie uleiul de măsline și căliți legumele vreme de câteva minute în acest ulei. După ce legumele se înmoaie puțin, adăugați orezul, un praf de sare, și apa. Pentru bebeluși se recomandă patru părți de apă la o parte de orez, pentru ca acesta să nu fie prea tare. Se servește cald.

 Această rețetă cu orez si legume este recomandată copiilor peste 9 luni, și este extrem de delicioasă. Pentru copilașii mai mari, se poate servi alături de o salată de morcov și măr (date pe răzătoarea cea mai fină și amestecate cu un strop de ulei de măsline și puțină zeamă de lămâie) și de un pahar de fresș de portocale.

Poftă bună!