Fructe și legume pentru copii

 

Fructe și legume pentru copii – câteva idei vă rog!

fructe si legume pentru copii

 Vă doriți să dați mai multe fructe și legume copiilor, ca aceștia să consume porția zilnică de fructe și legume care este recomandată? Dar chiar dacă ai cele mai bune intenții, ideile îți cam lipsesc? Iată câteva idei și sugestii care îți vor permite să variezi meniul și felurile de a prezenta fructele și legumele copiilor. Dar cele mai interesante idei.

 

Fructele.

 - la micul dejun folosește mai multe fructe proaspete sau congelate la bolul de cereale.

 - la gustare se pot consuma mai multe bucăți de fructe proaspete sau congelate sau chiar și un compot neîndulcit adăugate unui iaurt natur.

 - poți adăuga terciului la preparare felii de mere, de piersică sau fructe uscate. Mai adaugă și câteva bucăți de banane sau fructe mici și congelate la momentul servirii. Micile fructe congelate sunt cele care vor răci terciul deci nu trebuie să mai aștepți până se va răci.

 - poți prepara și cele mai delicioase băuturi frappé cu coacăze negre, cu căpșuni sau cu mango, banane, kiwi sau căpșuni. Mai ai nevoie de lapte, o băutură cu soia îmbogățită, iaurt sau un tofu mai moale. Excelente pentru micul dejun, pe post de gustare sau chiar pe post de desert.

 - poți prepara niște salate de fructe cu fructe colorate și forme variate. Biluțe de migdale, felii de clementine, rondele de banane, cuburi de ananas. Le poți servi amestecate într-un bol sau poți face frigărui cu ele.

 - oferă cele mai variate fructe cu un sos dip cu zahăr. De exemplu o budincă cu lapte, un sos pe bază de iaurt grecesc sau pe bază de tofu moale, etc.

 

Legumele.

 - poți folosi legumele la aproape orice – sandvișuri, pizza, feluri de mâncare pe bază de paste, etc.

 - incorporează legume supelor sau ciorbelor, sosurilor pentru paste, etc.

 - poți varia prezentările și felurile de preparare ale felurilor de mâncare – salate, piure, crudități, gratin, papiote, frigărui.

 - trebuie să încerci să variezi și formele și culorile pentru că mâncatul începe în primul rând cu ochii. Mai variază și asezonările. Trebuie să încerci să te joci cu mirodeniile și cu ierburile aromatice.

 

Alte sfaturi.

 - servește două legume diferite la un fel de mâncare.

 - oferă legume crude sau blanșate înainte de cină sau de supă. Deoarece le este foame la acel moment vor mânca cu poftă cu siguranță.

 - poți încerca să camuflezi și legumele în preparate dar așa nu vor învăța să le aprecieze.