Variatiuni in jurul castravetelui

 

Variațiuni în jurul castravetelui

variatiuni in jurul castravetelui

 Vara, castravetele este rege. Proaspăt sau crocant, toată lumea îl adoră. Dar tu? Perfect. Iată cum îl poți folosi cât mai original în această vară.

 

Sandvișuri cu castravete.

 Pentru a degusta ceaiul într-un fel foarte british optează pentru o versiune clasică de sandviș. Unge cu unt două felii de pâine şi pune între ele felii fine de castravete. Poți apela şi la o versiune pentru o cină ușoară pentru o zi foarte caldă. Pe o felie de pâine prăjită așează cremă de brânză, mai poți presăra puțin cimbru şi rondele de castravete. Pentru niște mini-sandvișuri, de un nou tip uită de pâine pe care o poți înlocui cu rondele de castravete. Garnitura poate să fie un amestec de maioneză, de câteva picături de sos și ton.

 

Rulade cu castravete.

 Taie castraveții pe lungime şi umple-i apoi cu garnitura ta preferată. Rulează feliile de castravete şi fixează cu o scobitoare. Atunci când te grăbești poți folosi pur şi simplu un rest de sos din ardei şi roșii. Poți folosi și hummus. Mai avem o altă idee – un iaurt natur, brânză feta mărunțită, măsline, puțin suc de lămâie, oregano şi o roșie tăiată în bucăți fine.

 

Castraveți umpluți.

 Amestecă puțină maioneză, puțin suc de lămâie, mărar, creveți şi bucățile din interiorul castravetelui pentru garnitură. Mai ai o altă versiune la îndemână: poți umple castraveții cu brânză de capră, cu merișoare sau cu păstrăv afumat sau mai poți miza pe o altă versiune cu ton. Încearcă să adaugi şi nuci şi vei obține cele mai delicioase preparate.

 

Salate cu castravete.

 Iată câteva rețete de încercat- o salată de roșii, castraveți şi coriandru, verine de roșii, de castraveți și ricotta.

 

Castravete într-un pahar.

 Așează rondele de castravete într-un pahar cu apă. Deja apa are un gust mai interesant şi vei consuma astfel mai multă.

 

Alte de idei de rețete cu castravete:

 - un gaspacho de castravete, mere, avocado, ghimbir şi iaurt. O combinație minunată de ingrediente pline de prospețime, perfectă pentru un brunch estival.

 - salată de castraveți, de pepene roșu şi portocale. Un antreu plin de prospețime și cu un gust neașteptat. Poate fi aromatizată de o vinegretă de muștar care va pune foarte bine ingredientele în valoare.

 - castraveți umpluți cu orez și carne, totul însoțit de un sos de roșii. Un fel de mâncare foarte savuros.

 - castravete sotat cu usturoi și cu ţibuletă. Un preparat cald extrem de savuros și delicios.

un sos chutney cu castravete, coriandru şi piper verde.

Categorie: