Ce sa mananci cand este cald

 

Ce trebuie să mănânci ca să rezişti la căldură

ce sa mananci cand este cald

 Temperaturile care sunt destul de ridicate în acest moment nu sunt pe placul tuturor. Pe unii îi pun chiar în dificultate şi corpul lor rezistă cu greu. Trebuie deci să apeleze la un carburant care să îi facă să reziste la căldurile mai mari şi pentru a păstra un nivel ridicat de energie. Descoperă care sunt ingredientele de consumat pentru un meniu ideal la 35 de grade.

 

Supele reci.

 Dacă gaspacho este o supă tradiționala spaniolă, acest lucru nu trebuie să ne mire deloc. Spaniolii au înţeles că au nevoie de o modalitate de se hidrata făcându-și plinul de vitamine şi de minerale.

 Un gaspacho tradiţional este o supă rece preparată cu roșii şi cu castraveți. Dar poți încerca o mulțime de alte variante cu legume de vară- o supă rece cu ardei roșii, o supă rece cu avocado, o supă rece de roșii și tartar de Saint – Jacques.

 

Fructele suculente.

 Cea mai bună modalitate de a se răcori vara este consumând un pepene galben suculent sau un pepene roșu plin de prospețime. Pepenele roșu este o bună sursă de electroliți importanți, cum ar fi potasiul şi sodiul pe care le pierdem atunci când transpirăm. Este fructul ideal de consumat vara când previne şi deshidratarea datorită nivelului ridicat de apă.

 

Pepenele galben.

 Pepenele galben este și el foarte răcoritor datorită nivelului său ridicat de apă- 90% și aportului său de calorii foarte mic. Îți poți prepara un smoothie cu pepene roșu, un milkshake cu pepene galben sau un sorbet cu pepene galben.

 

Ouăle.

 Dacă mergi la picnic, ia cu tine câteva ouă fierte tari. Dacă au mai fost ținute și la rece cu atât mai bine. Sunt o sursă importantă de vitamine şi pot înlocui o friptură în sânge sau un pește care nu sunt foarte apetisante când este foarte cald. Ouăle mai conțin şi vitaminele D, E şi K dar şi minerale interesante, cum ar fi fosforul. Poți prepara o omletă spaniolă cu ouă și brânză, o tortilla, etc.

 

Înghețatele și sorbetul.

 Dacă vrei un preparat plin de prospețime, mizează pe sorbet care nu are atâta zahăr ca și înghețata. În plus, este pe bază de fructe. Înghețata este pe bază de smântână dar este ideală pentru a te răcori. Poți încerca un sorbet pe bază de mango, o înghețată de banane sau un tartar de piersică cu un sorbet de lămâie.

Tu ce mănânci pe caniculă?

Categorie: