Retete care te ajuta sa arzi grasimile

 

6 rețete care te ajută sa arzi grăsimile pentru a fi în formă înainte de vară

retete care te ajuta sa arzi grasimile

 O data cu venirea zilelor frumoase de vara, este momentul sa lași deoparte pantalonii și sa scoți la înaintare fustele și rochițele de vara. Dar unele au o mica problema- cum poți scăpa de micile kilograme care s-au depus în timpul iernii? Pentru a arde rapid grăsimile și pentru a trece cu bine de proba costumului de baie, iți venim în ajutor cu sase rețete.

 

Caviar de vinete.

 Vânăta, la fel ca și dovleceii, sparanghelul sau morcovii este foarte bogata în fibre solubile. Ajungând în tubul digestiv, aceste fibre se transforma într-un fel de gel care captează grăsimile absorbite pe perioada mesei. Dar le și elimina înainte de a se depune pe solduri. După ce ai prăjit și curățat vinetele, trebuie sa le amesteci cu usturoi mărunțit, cu brânză alba, cu sucul de la o lămâie, cu ardei iute, sare si piper.

 

Înghețată cu fructe roșii, lămâie și cu brânză alba.

 Știi foarte bine ca lămâia este un aliment acid. Ori, aciditatea are particularitatea de a încetini procesul de digestie și deci trecerea zaharului în organism. Rezultatul – stocarea de calorii este cu mult mai limitata. La revedere celulita. Ai nevoie de 800 grame de brânză alba, de 4 linguri de sirop de avage, de fructe roșii pentru decor și de o lămâie.

 

Makis de păstrăv.

 Ideale pentru aperitiv, aceste mici rulade colorate sunt si concentrate de omega 3. Acești acizi grași esențiali sunt cei care favorizează schimbul intre celule și deci împiedică stocarea de grăsimi în organism. Le poți servi alături de o salata de măcriș care conține și el la rândul sau omega 3. Ai nevoie de 6 bucăți de păstrăv afumat, 200 grame de brânză de 1 frunza de nori, dar și de piper și anason. Fă un amestec din brânză cu anason și cu piper. Începe apoi sa faci rulouri cu acest amestec, cu păstrăvul și cu frunzele nori.

 

Omletă picantă cu brânză proaspătă și cu verdeață.

 Ai auzit pana acum de capsaicina? Este vorba despre o molecula care este prezenta in cantitate mare în ardeiul iute si care accelerează în mod natural consumul de energie pentru organism. Un motiv în plus pentru a manca mai picant. Daca nu suporți savorile atât de picante poți miza pe piperul de Espelette. Ai nevoie de 8 oua, de brânză, de un pumn de verdeață, de câțiva stropi de piper, de 2 linguri de tarate de ovăz, de sare și piper.

 

Papiote de pui cu praz.

 Carnea alba este minunata. Nu are grăsimi, dar are proteine și contribuie și la menținerea masei musculare.

 

Salata de shirakatis cu creveți.

 Creveții pot sa ardă grăsimile ca niciun alt ingredient. Creveții au iod care contribuie la buna funcționare a triodei dar au si vitamina B care transforma caloriile in energie. Cel mai bun duo deci. Mai ai nevoie de 2 roșii, de o lamai verde, de sos, sare și piper și ai o salata minunată gata.

Categorie: