Mici trucuri în bucătărie pentru gospodine, partea 1

 

Mici trucuri în bucătărie pentru gospodine 

mici trucuri in bucatarie pentru gospodine

 Câte dintre gospodine nu vor să afle câteva secrete și trucuri din bucătărie pentru a prepara mai ușor mâncarea sau pentru a repare micile greșeli ori pentru a curăța mai repede mizeria din bucătărie? Toți pasionații de gastronomie ar trebui să afle câteva trucuri extrem de eficiente și de mare ajutor pentru momentele în care pur și simplu se vor afla în impas.

 

Cum dregem maioneza care sa tăiat?

 Cu toții am întâmpinat greutăți în bucătărie. De câte ori nu ni s-a tăiat maioneza și a trebuit să o aruncăm sau să o „dregem„ cu un cartof ori vreo bucățică de pâine, dar fără folos? Maioneza se repară foarte ușor cu o lingură de apă rece, fără alte adăugiri.

 

Nu este necesar sa plângem când tăiem ceapa pentru mâncare

 Nu trebuie să plângem de fiecare dată când facem mâncare și folosim ceapă la preparare. Pentru a evita lacrimile de crocodil în bucătărie la prepararea mâncării, ceapa se curăță, se spală și se lasă în apă rece vreme de 20 de minute, după care se taie. În acest fel nu vă va mai afecta ochii.

 

Ai turnat prea multa sare în mâncare?

 De câte ori nu vi s-a întâmplat să „turnați„ efectiv sare în mâncare, în loc să presărați? Iar mâncarea de cele mai multe ori trebuie aruncată din cauza excesului de sare... Există o soluție la această problemă, în funcție de „gravitatea„ situației. Maeștrii bucătari taie un cartof crud în felii potrivite și le pun la fiert în mâncare, după care se scot. Cartoful are proprietatea de a absorbi sarea în exces.

Fleică fragedă, pentru un grătar perfect

 Pentru a obține o fleică fragedă numai bună de pus pe grătar, de porc, vită, oaie ori de pasăre, se sărează și se bagă la congelator vreme de 15 minute.

Fierbe laptele fără ca sa mai dea în foc

 A dat laptele în foc de prea multe ori în timp ce preparați laptele cu cacao celui mic? Nimic mai simplu. Un truc extrem de bun în bucătărie este următorul- de câte ori veți fierbe lapte, ungeți cu ulei sau cu puțin unt marginile oalei sau vasului.

Vrei sa storci cat mai mult suc dintr-o lămâie ?

 Obișnuiți să preparați limonadă foarte des? Vreți să stoarceți cât mai mult suc din lămâie pentru a vă bucura de pulpă? Nimic mai simplu. Țineți lămâia vreme de jumătate de oră în apă caldă și apoi stoarceți-o.

Brânză ținută in frigider fără sa se mai întărească si fără sa facă crusta deasupra

 Vi se întâmplă des ca brânza să se întărească în frigider? Să prindă o crustă deasupra? Ungeți cu unt partea tăiată și cea de deasupra și cu siguranță brânza nu se va mai întări.

Pilaf de orez cu boabe separate

 Vă place ca pilaful să nu fie atât de „legat„? V-ar plăcea ca boabele să fie separate exact ca în reclame? Secretul pentru a obține un astfel de pilaf este să turnați o lingură de zeamă de lămâie în apa în care fierbe orezul.

 

          Alte secrete nedezvăluite

 Prăjiturile sunt un adevărat deliciu dar presupun și multă muncă în bucătărie și mare atenție la anumite detalii. Dacă prăjiturile vi s-au lipit de tavă de prea multe ori, ar fi bine ca de acum să ungeți tava pe interior (inclusiv pe margini) cu unt și să o tapetați cu pesmet. Iar pentru ca blatul și prăjitura să se dezlipească mai ușor de pe tavă, este suficient să țineți tava cu prăjitura într-un alt vas cu apă rece, preț de câteva minute. Iar hârtia de copt se poate înlocui cu ușurință cu o coală A4 unsă bine cu ulei.

Înlătură mirosul neplăcut din frigider

 Pentru mirosurile neplăcute din frigider și împrospătarea aerului, se pune o ceașcă cu lapte călduț sau un preparat din apă, bicarbonat și praf de copt sau pur și simplu o farfurioară cu bicarbonat pe ușa frigiderului.

Categorie: