Mâncare de fasole boabe

 

Mâncare de fasole boabe (rețetă de post)

mancare de fasole boabe

 Dacă nu știți ce să pregătiți într-o zi de post, atunci o mâncărică de fasole boabe este excelentă. Este extrem de sățioasă și aduce beneficii organismului dacă este preparată cum trebuie. Consumul de fasole ne oferă multiple beneficii pentru sănătate. Așadar, fasolea este excelentă pentru detoxifiere, este o sursă importantă de fibre și are un indice glicemic scăzut, conține magneziu, minerale precum fier și acid folic de care corpul nostru are atâta nevoie.

 

Ingrediente necesare pentru mâncarea de fasole

 Pentru a prepara delicioasa fasole avem nevoie de avem nevoie de jumătate de kilogram de fasole boabe, o ceapă mare, doi ardei grași roșii sau verzi, doi morcovi, puțin suc de roșii sau roșii în bulion, piper, sare, cimbru, ulei, și o foaie de dafin.

Cum preparam mâncarea de fasole

 În primul rând, curățați fasolea de boabele înnegrite, pătate, de impurități, spălați-o bine în câteva ape și puneți-o la înmuiat în apă rece, cu o seară înainte de a o prepara. Nu este indicat să folosiți biarbonat pentru ca fasolea să fiarbă mai repede. Mâncărica de fasole este o rețetă care cere mult timp de pregătire, necesită timp pentru fierbere la foc mic, pentru a fi mai delicioasă. Așadar, după ce a stat peste noapte la înmuiat fasolea, scurgeți apa și spălați bine fasolea, încă o dată. Trebuie să știți de la bun început că fasolea se fierbe în trei ape.

 În primul rând, se pune apă la fiert într-o oală mai mare, și se adaugă fasolea. Se lasă la fiert circa un sfert de ceas, după care se schimbă apa. Se mai lasă încă un sfert de ceas fasolea să fiarbă în cea de-a doua apă, și se scurge. În cea de-a treia apă, abia, adăugăm ingredientele cu încredere.

 Separat, spălați și curățați legumele. Tăiați ceapa, morcovul, ardeiul în cubulețe mici, și căliți-le în puțin ulei, până ce ceapa devine aurie.

 După ce fasolea a început să fiarbă, luați spuma, și adăugați ingredientele prăjite separat. Potriviți de sare și adăugați și celelalte ingrediente.

 La final se adaugă sucul de roșii și se lasă mâncărica la scăzut. Când sosul devine legat și fasolea este fiartă, mâncărica este gata pentru a fi servită. Aceasta se servește caldă, cu o bucată de mămăliguță și cu un ardei iute sau cu o ceapă crudă.

Pofta buna!

Categorie: