Ficăței de pui la cuptor

 

Ficăței de pui la cuptor

ficatei de pui la cuptor

 Ficățeii de pui sunt o adevărată delicatesă. Aceștia pot fi preparați într-o mulțime de feluri, și servesc ca și fel principal lângă multe tipuri de garnituri. Se poate prepara, de asemenea, un delicios pate de ficat de casă, fără aditivii alimentari pe care îi găsim în preparatele din comerț, îndeosebi pateurile. Ficățeii la cuptor sunt o adevărată delicatesă și sunt și ușor de preparat.

 

Ingrediente necesare pentru ficăței de pui la cuptor

 Pentru delicioșii ficăței la cuptor avem nevoie de jumătate de kilogram de ficăței de pui, usturoi, câțiva căței, o ceapă mică tocată fin, ulei de masline, sare, piper și puțin cimbru.

 

Cum preparam ficăței de pui la cuptor

 Se curăță ficățeii, se spală în mai multe ape și se pun în lapte dulce circa un sfert de oră înainte de a fi băgați la cuptor. Între timp, se toacă ceapa și usturoiul fin, și se pregătesc celelalte ingrediente, condimentele, din care se face un mix, în cantitățile dorite de dvs. Se adaugă ficățeii scurși bine de laptele sau de apa în care au stat într-o tavă sau într-un vas de Yena și se presară ulei deasupra lor

. Se adaugă și mixul de condimente, ceapa și usturoiul, și apoi totul se amestecă fin cu mâna, pentru ca aromele să pătrundă ficățeii. Se introduc la cuptor până ce aceștia se rumenesc, în jur de 20-30 de minute. Nu uitați ca între timp sa mai scoateți tava din cuptor și să mai amestecați în ficăței pentru a se rumeni bine pe toate părțile.

 

Cum servim ficăței de pui la cuptor

 Se servesc calzi, alături de un delicios orez cu legume, de un piure de cartofi fin sau de cartofi natur și o salată proaspătă de primăvară sau de vară, cu multe legume și verdețuri, sau, de ce nu, alături de castraveti murați.

Pofta buna!

Categorie: