Ficăței cu ciuperci la cuptor

 

Ficăței cu ciuperci la cuptor

ficatei cu ciuperci la cuptor

 O rețetă extrem de delicioasă care poate fi preparată extrem de ușor, de complexitate medie, și nu necesită un timp lung de preparare, rețeta de ficăței cu ciuperci la cuptor este perfectă pentru o cină romantică sau pentru o masă festivă.

 

Ingrediente necesare pentru ficăței cu ciuperci la cuptor

 În această rețetă, ingredientele se îmbină perfect astfel că aroma ciupercilor completează savoarea ficățeilor, și sosul alb este piesa de rezistență. Avem nevoie de 500 de grame de ficăței de pasăre proaspeți, un ardei roșu, 300 de grame de ciuperci, doi căței de usturoi, cimbru, sare, piper, pătrunjel verde și ulei de măsline. Pentru garnitură sunt suficienți câțiva cartofi de mărime medie sau mici ce vor fi serviți natur. Sosul alb necesită o cană de smântână dulce pentru gătit, sare, piper și un cățel de usturoi.

 

Cum preparam ficăței cu ciuperci la cuptor

 Spălați bine ciupercile și ficățeii. Dacă sunt mai micuțe, puteți lăsa ciupercile întregi, dacă nu, le puteți tăia în feliuțe. Tăiați și fâșii de ardei gras roșu. Puneți în tava de copt ficățeii împreună cu ciupercile, presărați sare, piper, cimbru și usturoiul pisat. Auriți ingredientele cu o lingură de ulei de măsline și o jumătate de pahar cu apă. Între timp, curățați cartofii și puneți-i la foc mediu. Băgați tava cu ingredientele la cuptor, până ce scade zeama și ficățeii se rumenesc. Presărați și puțin pătrunjel deasupra.

 Pentru a prepara sosul, puneți într-o tigaie la foc mic ingredientele pentru sos, smântâna și mirodeniile, unde mai puteți adăuga și câteva frunze de busuoic. Lăsați tigaia la foc mic, până începe să fiarbă, apoi așteptați să se răcească sosul. Așezați ingredientele pe farfurie, și serviți cald.

Poftă bună!

Categorie: