Salată de sfeclă roșie

 

Salată de sfeclă roșie

salata de sfecla rosie

 Sfecla roșie se numără printre alimentele minune ce pot fi consumate zilnic și care aduc numeroase beneficii organismului nostru. Sfecla roșie conține tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanți și fier, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie. Și este extrem de delicioasă. Sunt o mulțime de modalități în care se poate prepara sfecla roșie. Se poate coace, se poate servi în diverse feluri de mâncare, în supe și ciorbe, dar poate cel mai des întâlnit preparat este salata de sfeclă roșie, ușor de preparat, extrem de delicioasă și sănătoasă. Pentru a ne pune sângele în mișcare și pentru a mai elimina din kilogramele în exces, precum și pentru a ne fortifia sistemul imunitar, să consumăm sfeclă roșie!

 

Ingrediente necesare pentru a prepara salată de sfeclă roșie

 Salata de sfeclă roșie necesită ingrediente puține dar extrem de hrănitoare și sănătoase. Aveți nevoie de jumătate de kilogram de sfeclă roșie, de o rădăcină de hrean, sare, piper, ulei de măsline și oțet de mere sau zeamă de lămâie.

 

Cum preparam salata de sfeclă roșie

 Salata de sfeclă roșie se poate prepara în două feluri. Unii preferă metoda mai simplă și mult mai sănătoasă în care sfecla roșie se rade fără a fi fiartă, pentru a-și păstra toate substanțele nutritive și vitaminele intacte. Un al doilea mod de preparare, mult mai gustos, dar în care sfecla își mai pierde din nutrienți, implică fierberea sfeclei înainte de a o prepara. Așadar, sfecla spălată bine se pune la fiert în coajă. Se curăță apoi de coajă, când se răcește și se dă pe răzătoarea mare. Sfecla trebuie să fiarbă aproximativ o oră jumătate- două. Se dă sfecla prin răzătoarea mare, și hreanul prin răzătoarea mică, pentru a fi mai fin. Se amestecă ingredientele și se adaugă sare, piper, o lingură de ulei de măsline și oțetul sau zeama de lămâie după gust.

 

Cum servim salata de sfeclă roșie

 Salata de sfeclă roșie este o garnitură ideală lângă multe feluri de mâncare. Dacă vorbim de mâncăruri grele, ce implică carne de porc prăjită sau la cuptor, sau de tocănițe și alte preparate din legume, de musaca sau chiar de piureul de cartofi simplu sau cu sos, atunci este bine să le servim cu o salată de sfeclă roșie, care este un medicament natural, un remediu excelent pentru detoxifierea ficatului și a întregului organism.

Poftă bună!

Categorie: