Chifteluțe de dovlecei cu brânză

 

Chifteluțe de dovlecei cu brânză

chiftelute de dovlecei cu branza

 Chifteluțele de dovlecei cu brânză sunt o alternativă extrem de gustoasă și de sănătoasă celebrelor chifteluțe de porc înecate în grăsime. Desigur, și acelea au farmecul și gustul lor inconfundabil, dar din ce în ce, oamenii caută alternative mai sănătoase felurilor de mâncare tradiționale pe care le consumă regulat. Pentru a mai reduce conținutul de grăsimi și pentru a consuma un produs extrem de gustos și de sățios, recomandăm cu căldură chifteluțele de dovlecei cu brânză, ce pot fi preparate în orice anotimp.

 

Ingrediente necesare pentru a prepara chifteluțe de dovlecei cu brânză

 Pentru a obține chifteluțe de dovlecei cu brânză delicioase și aromate, aveți nevoie de mai multe ingrediente. Așadar, vă recomandăm să cumpărați o jumătate de kilogram de dovlecei, aproximativ 100 – 150 de grame de telemea de vacă, două ouă, o legătură de mărar, ulei, piper, sare și câteva linguri de făină vă mai sunt necesare pentru a lega compoziția.

 

Cum preparam chifteluțe de dovlecei cu brânză

 Modul de preparare nu este foarte dificil. Am putea spune că acestea se prepară chiar mai ușor decât chifteluțele de carne de pui sau de porc, și sunt la del de delicioase. Primul pas este să luăm dovleceii, să îi curățăm de coajă, să îi spălăm, și apoi să îi dăm pe răzătoare, de preferabil pe partea cea mai fină, alături de brânza telemea. După ce am dat pe răzătoare dovleceii, îi scurgem bine de zeamă sau se lasă la scurs într-o sită.

 De asemenea, este posibil ca telemeaua de vacă să lase zer. O stoarcem și pe ea pentru a nu avea probleme la prăjit. Într-un vas mai mare, se pun dovleceii scurși de zeamă, brânza telemea rasă, alături de cele două ouă, de mărarul tocat mărunt (acesta se adaugă după gust), sare, piper. Se amestecă toate ingredientele și dacă este nevoie se adaugă și câteva linguri de făină pentru a echilibra conținutul și pentru ca acesta să nu fie prea moale la prăjit. Puteți înlocui făina cu pesmet. Gustați din compoziție, pentru ultima dată să vedeți dacă mai este nevoie de sare. Cum telemeaua este sărată, este posibil să nu mai aveți nevoie de sare suplimentară. Puteți aranja cu mâna chifteluțele, folosindu-vă de făină sau le puteți pune la prăjit cu lingura. Prăjiți-le pe ambele părți, la foc mediu, rumeniți-le după bunul plac, și apoi scoateți-le pe o farfurie cu un șervețel pentru a mai elimina din excesul de ulei.

 

Cum servim chifteluțe de dovlecei cu brânză

 Chifteluțele de dovlecei se pot servi ca și aperitiv pe un platou împreună cu alte preparate, sau ca și fel principal de mâncare alături de un piure de cartofi sau cartofi natur.

Pofta buna!

Categorie: