Ardei și dovlecei umpluți

 

Ardei și dovleceii umpluți

ardei si dovlecei umpluti

 Ardeii umpluți sunt o rețetă tradițională românească, preparați de gospodine și consumați cu mare plăcere, în orice anotimp. Dar iată că nu numai ardeii pot fi umpluți, ci și alte legume, precum dovleceii sau chiar roșiile. Ardeii și dovleceii umpluți cu carne de pui sau de curcan sunt o rețetă ideală, sățioasă și fără prea multe calorii, în comparație cu rețeta în care umplutura era făcută din carne de porc.

 

Ce avem nevoie pentru a prepara reteta cu ardei și dovlecei umpluți

 Pentru a prepara delicioasa rețetă, avem nevoie de vreo șapte ardei grași, de doi sau trei dovlecei, de câteva roșii, de aproximativ 500-600 de grame de carne tocată de pui sau de curcan, o ceapă mare sau două mai mici albe, un păhărel de orez, doi morcovi, o legătură de pătrunjel, pastă de tomate sau suc de roșii, ulei și mirodenii (sare, piper, cimbru, boia iute dacă doriți).

 

Cum preparam ardeii și dovleceii umpluți

 Ardeii și dovleceii umpluți sunt mai ușor de preparat decât ați crede. În primul rând, curățați și spălați bine ardeii și dovleceii. Tăiați căpăcelele de la ardei și curățați-i de semințe. Spălați-i și lăsați-i la scurs. Scobiți și dovleceii (întregi sau jumătăți) de miez, spăați-i și lăsați-i la scurs.

Tăiați ceapa fin și radeți morcovul pe răzătoarea mare după ce acestea au fost spălate și curățate.

 Separat, într-o tigaie, puneți la călit ceapa tăiată și morcovul ras împreună cu orezul spălat bine în trei ape. După ce acestea prind o culoare aurie, adăugați și pasta de tomate sau sucul de roșii, și lăsați puțin să se umfle orezul în tigaie. După ce acest amestec s-a răcit, adăugați-l peste carnea tocată, alături de condimente și de pătrunjelul tocat fin-fin.

 După ce ați făcut amestecul de carne și l-ați potrivit de gust, umpleți legumele (ardeii și dovleceii) cu acest amestec. Tăiați roșiile pentru a obține capace de mărime potrivită pentru ardei și dovlecei. Puneți apă la fiert, separat.

Așezați ardeii și dovleceii umpluți într-o cratiță potrivită peste care turnați apă fierbinte, cât să îi acopere, împreună cu două sute de grame de pastă de tomate.

Se fierb aproximativ două ore, și la final se mai bagă la cuptoc încă un sfert de oră pentru a scădea zeama.

Se servesc calzi, alături de mămăliguță.

Pofta buna!

Categorie: