Fasole cu cârnați

 

Fasole cu cârnați

fasole cu carnati

 Fasolea cu cârnați, o rețetă tradițională românească, servită cu plăcere pe data de 1 Decembrie și nu numai, este ideală pentru pofticioși. Fasolea cu cârnați are o savoare aparte și de fiecare dată când o preparăm, bucătăria capătă miresme extraordinare. Să vedem cât de greu este să preparăm noi înșine deja celebra fasole cu cârnați.

 

Ingrediente necesare pentru pregatirea fasolei cu cârnați

 Pentru o oală mare de fasole, avem nevoie de jumătate de kilogram de fasole boabe, o ceapă mare, doi ardei grași roșii sau verzi, doi morcovi, puțin suc de roșii, piper, sare, cimbru, ulei, și desigur cârnați. Puteți alege cârnații după preferințele dvs. dar ideal este să preparăm fasolea cu cârnați de casă. Dacă nu avem, apelăm și la cei din comerț, foarte gustoși de altfel.

 

Cum preparam fasolea cu cârnați

 Fasolea se lasă peste noapte într-o oală cu apă la înmuiat. Așa va fierbe mult mai repede, nu va mai produce neplăcutele gaze la stomac și nu va mai fi nevoie să adăugăm bicarbonatul de sodiu la foc. Fasolea cu cârnați este o rețetă care cere mult timp de pregătire, necesită timp pentru fierbere la foc mic, pentru a fi mai delicioasă. Așadar, după ce a stat peste noapte la înmuiat fasolea, scurgeți apa și spălați bine fasolea, încă o dată. Trebuie să știți de la bun început că fasolea se fierbe în trei ape.

 Puneți apă la fiert într-o oală mai mare, și adăugați fasolea. Lăsați-o la fiert circa un sfert de ceas, după care schimbați apa. Mai lăsați încă un sfert de ceas fasolea să fiarbă în cea de-a doua apă, și scurgeți-o. În cea de-a treia apă, abia, adăugăm ingredientele cu încredere.

Separat, spălați și curățați legumele. Tăiați ceapa, morcovul, ardeiul în cubulețe mici, și căliți-le în puțin ulei, până ce ceapa devine aurie.

 După ce fasolea a început să fiarbă, luați spuma, și adăugați ingredientele prăjite separat. Potriviți de sare și adăugați și celelalte ingrediente.

 Separat, prăjiți cârnații (întregi sau tăiați rondele) și adăugați-i și pe ei în amestecul delicios de fasole cu legume. Lăsați să fiarbă puțin, după care se adaugă sucul de roșii și se lasă mâncărica la scăzut. Când sosul devine legat și fasolea este fiartă, atunci mâncărica este gata.

 

Cum servim fasolea cu cârnați

 Se servește caldă alături de o salată delicioasă de varză sau de castraveciori murați, sau, de ce nu, de o ceapă crudă și dreasă cu sare. Puteți adăuga și pătrunjel tocat deasupra pentru un plus de savoare și pentru aspect.

Pofta buna!

Categorie: