Aripioare de pui cu sos de roșii

 

Aripioare de pui cu sos de roșii

aripioare de pui cu sos de rosii

 Aripioarele de pui au devenit cu adevărat o delicatesă pentru tot românul. Fie că le consumăm în supe, în ciorbe, alături de tocănițe, prăjite, date prin ou și pesmet și rumenite, cu sos de roșii sau cu sos de muștar, acestea sunt pur și simplu delicioase, și, de ce să nu recunoaștem, sunt și ieftine. Aripioarele de pui sunt din ce în ce mai des întâlnite în preparatele românești și capătă o savoare deosebită atunci când sunt preparate alături de condimente speciale.

 

Ingrediente necesare pregătirii aripioarelor de pui cu sos de roșii

 Pentru aripioarele de pui cu sosul de roșii avem nevoie de jumătate de kilogram de aripioare de pui proaspete sau congelate, dar preferabil sunt cele proaspete, o cutie de roșii decojite sau roșii proaspete, suc de roșii, ceapă și usturoi verde, cimbru, oregano, sare, piper și ulei.

 

Cum preparam aripioarele de pui cu sos de roșii

 Aripioarele de pui cu sos de roșii nu sunt greu de făcut și sunt absolut delicioase. Puteți alege să le preparați puțin mai grase, sau, dimpotrivă, să nu exagerați cu sosul. Așadar, puneți aripioarele spălate bine și curățate de eventualii fulgi într-o tigaie la rumenit. Prăjiți-le bine, pe ambele părți. Între timp, tocați fin ceapa și usturoiul verde, precum și roșiile decojite. Adăugați aceste ingrediente în tigaia unde se rumenesc aripioarele.

Căliți-le împreună. Lăsați să fiarbă acest amestec, împreună cu un pahar de apă, până ce sosul scade și capătă consistența dorită de dvs. Spre final, adăugați condimentele, după gust.

 

Cum servim aripioarele de pui cu sos de roșii

 Aripioarele  de pui cu sos de roșii se servesc alături de orice fel de garnitură, fie că este vorba de cartofi natur, orez simplu sau chiar de legume gratinate. Sau se pot servi simple, cu mămăliguță caldă alături.

Pofta buna!

Categorie: