Varză cu costiță afumată

 

Varză cu costiță afumată

varza cu costita afumata

 Varza cu costiță afumată este o rețetă ideală nu numai pentru sărbători. Varza cu costiță afumată este extrem de delicioasă, și de fiecare dată este servită cu mare plăcere de toți membrii familiei. Datorită faptului că varza nu este atât de bogată în calorii, asocierea cu costița o face mult mai accesibilă chiar și celor ce țin dietă.

 

Ingrediente necesare pentru prepararea varzei cu costiță afumată

 Pentru o delicioasă varză cu costiță afumată aveți nevoie de o varză mare, sau aproximativ două-trei kilograme de varză, 300 de grame de costiță afumată, două cepe, doi morcovi, un ardei gras roșu, două-trei roșii sau roșii în bulion, o lingură de bulion sau de suc de roșii, câteva linguri de ulei, sare, piper, cimbru, mărar și un ardei iute.

 

Cum preparam varza cu costiță afumată

 Modul de preparare al acestui fel de mâncare nu este deloc complicat. Așadar, se curăță varza, se spală, se toacă fideluță și se presară cu sare. După ce și-a lăsat zeamă, se stoarce puțin. Între timp, curățați și tăiați legumele celelalte – ceapa, morcovul, ardeiu, cât mai fin, și căliți-le în câteva linguri de ulei.

 După ce ceapa a căpătat o culoare aurie, se adaugă costița să se călească puțin, și apoi varza peste legumele trase la tigaie și costița puțin rumenită, și se acoperă cu apă fierbinte, nu cu apă rece pentru că riscați să rămână tare și să nu se înmoaie. Varza se fierbe aproximativ o oră până scade apa. Atunci când apa a scăzut suficient, se adaugă roșiile decojite și tăiate cubulețe fine, și lingura de bulion, sau roșiile în bulion. Se sărează după gust, se adaugă piperul, cimbrul, și se dă vasul cu totul la cuptor vreme de încă jumătate de oră, unde se presară și cu mărar din belșug, spre final. Se servește caldă, cu mămăliguță și cu ardei iute.

Pofta buna!

Categorie: