Rulouri de porc

 

Rulouri de porc

rulouri de porc

 Rulourile de porc sunt delicioase și procedeul de preparare este unul destul de simplu, de complexitate medie. Rulourile de porc pot fi servite fie ca și aperitiv, fie ca și fel principal de mâncare, alături de cartofi natur și murături asortate sau alături de o salată delicioasă. Rulourile de porc vor face deliciul invitaților ori de câte ori le veți servi. Aveți însă grijă ce veți mai servi la masă, deoarece acesta este un preparat foarte bogat în numărul de calorii.

 

Ingrediente necesare preparării rulourile de porc

 Pentru a obține niște rulouri de porc reușite, aveți nevoie de mai multe ingrediente, și ideal este ca acestea să fie cât mai proaspete. Așadar, veți avea nevoie de carne de porc din cea mai proaspătă, de preferat mușchiuleț sau spată, doi-trei cartofi, un morcov de mărime medie, trei căței de usturoi, o legătură de ceapă verde (și pentru ornat), 300 de grame de brânză de vacă slabă sau cașcaval afumat pentru un plus de gust, puțin pătrunjel, sare, piper, cimbru, dar și două sute de grame de șuncă de porc afumată.

 

Cum preparam rulourile de porc

 Rulourile de porc necesită totuși ceva timp alocat preparării. Pentru a prepara rulourile de porc, trebuie ca mai întâi să curățați ingredientele, și anume să curățați cartofii și morcovul, și să le dați pe răzătoare, împreună cu cașcavalul sau cu brânza de vacă. Ceapa verde și usturoiul se toacă mărunt, și se amestecă împreună cu celelalte ingrediente.

 La fel procedați și cu șunca afumată, o tocați mărunt. Apoi vă ocupați strict de carnea de porc. Aceasta poate fi lăsată la marinat de cu seara pentru un plus de gust, sau o puteți folosi în stare naturală. Așadar, tăiați carnea de porc în fășii subțiri, potrivite, astfel încât să nu fie prea groase pentru că se coc mult mai greu și riscați să rămână nefăcute ingredientele din interior, și nici prea subțiri pentru a nu se rupe în timp ce le rulați. Dacă totuși se rupe vreun rulou, să aveți pregătită o altă fâșie de carne de porc cu care să îl înveliți pe cel rupt. Tăiați carnea de porc în fâșii de dimensiuni potrivite, pentru a putea fi rulate. Apoi puneți amestecul de ingrediente pe carnea de porc și preparați un rulou potrivit, pe care este bine să îl prindeți cu două – trei scobitoru pentru a nu se rupe. Rulourile de porc se condimentează cu sare, piper, cimbru, și se pun într-o tavă în care ați turnat o cană-două cu apă și un strop de ulei. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit. Se lasă să se coacă vreme de jumătate de oră – 45 de minute, după ce s-au rumenit se scot din cuptor și se servesc calde.

 

Cum servim rulourile de porc

 Rulourile de porc pot fi servite alături de o garnitură de cartofi natur, de un piure de cartofi, sau pur și simplu ca și aperitiv pe un platou ce vă va surprinde toți invitații. De asemenea, puteți servi rulourile de porc cu o salată de morcov ras cu măr și cu țelină stropită cu ulei de măsline și cu zeamă de lămâie, cu murături asortate (gogonele, castraveți, gogoșari, conopidă) sau cu o salată de vară de roșii cu castraveți.

Pofta buna!

Categorie: