Stufat de inimi si pipote

 

Stufat de inimi și pipote de pui

stufat de inimi si pipote

 De multe ori ne întrebăm „ce mai gătesc azi?„ Avem o mulțime de variante, însă nu știm pe care să o alegem. Și parcă ne-am săturat de banalele rețete pe care le facem de o veșnicie. Parcă am vrea ceva mai deosebit, un gust nou. Dacă aveți la îndemână o punguliță de inimioare și pipoțele de pui și nu știți cum să le mai pregătiți, altfel decât prăjite sau în supă, ei bine, puteți prepara un stufat de zile mari.

 

Ingrediente necesare pentru pregatirea stufatului de inimi și pipote

 Pentru a prepara deliciosul stufat, aveți nevoie de o punguliță de inimi și pipote congelate, sau, de ce nu, de jumătate de kilogram de inimi și pipote proaspete, de doi căței de usturoi, trei fire de ceapă verde, sau chiar o legătură de ceapă verde mai mică, morcov, ardei gras verde sau roșu, sau le puteți combina pe amândouă, roșii sau roșii în bulion, dovlecel, sare, piper, și mult mărar.

 

Cum preparam stufatul de inimi și pipote

 Stufatul de inimi și pipote nu este extrem de greu de făcut, și nici nu necesită un timp îndelungat sau o complexitate ridicată. Așadar, începeți prin a dezgheța inimile și pipotele sau spălați-le bine pe cele deja dezghețate. Apoi le puneți la fiert vreme de câteva minute – până la un sfert de oră, spumuind continuu. Scoateți inimile și pipotele și lăsați-le la răcit. Între timp, pe masa de lucru, curățați bine ingredientele – scoateți sâmburii din ardei, curățați ceapa, morcovul.

Curățați chiar și dovlecelul de coajă. Apoi tocați mărunt mărunt ardeiul, dovlecelul și ceapa verde, și dați pe răzătoarea mică morcovul și usturoiul. Puneți la prăjit inimioarele și pipoțelele. Când acestea s-au rumenit puțin, adăugați condimentele și legumele, și lăsați-le să fiarbă în sucul de la inimii, și mai apoi în sucul propriu. Adăugați și roșiile decojite și tocate mărunt sau roșiile în bulion tocate, alături de două-trei linguri de bulion dizolvate în jumătate de pahar de apă. Lăsați amestecul să scadă, și la final adăugați mărar din belșug.

 

Cum servim stufatul de inimi și pipote

 Stufatul de inimi și pipote se servește cald, alături de cartofi natur sau piure de cartofi, și de o delicioasă salată de sfeclă roșie combinată cu morcovi, sau, de ce nu, alături de o farfurie de gogonele murate, sau murături asortate (conopidă, ardei, castraveți, pere murate).

Pofta buna!

Categorie: