Mititei de casă

 

Mititei de casă

mici

 Puțini dintre noi mai știu adevăratul gust al mititeilor preparați în casă, și cunoaștem numai gustul celor cumpărați, gata pregătiți, care ne așteaptă pe rafturile magazinelor, la raioanele cu produsele congelate, sau proaspete. Gustul, într-adevăr este foarte bun, dar adevărata provocare este atunci când preparăm noi singuri micii în casă, când știm exact ce cantități și ce fel de carne punem în ei.

 

Ingrediente pentru prepararea micilor

 Pentru mititeii de casă, avem nevoie de jumătate de kilogram de carne tocată (jumătate porc, jumătate vită sau, de ce nu, miel). Dacă aveți posibilitatea, cumpărați carnea de la băcănie, curățați-o de tendoane, de pielițe, și tocați-o acasă. În felul acesta veți ști ce mâncați. Apoi, mai avem nevoie de o ceapă tocată fin, usturoi, piper, boia, sare, apă minerală și bicarbonat de sodiu.

 

Cum preparam mici

 Modul de preparare a micilor este simplu, fie că mergem la un grătar la iarbă verde, fie că alegem să preparăm micii în casă. Așadar, tocați ceapa fin, striviți usturoiul, adăugați-le peste carnea tocată alături de un vârf de cuțit de piper, o linguriță de sare, o linguriță de boia dulce.

 Amestecați toate aceste ingrediente și la final adăugați și o linguriță de bicarbonat și 50 ml de apă minerală. Lăsați pasta astfel obținută la frigider vreme de câteva ore, sau chiar peste noapte, după care formați micii și prăjiți-i pe o oală grill cu abur sau pe un grătar.

 

Cum servim micii ?

 Micii astfel obținuți se servesc calzi, cu muștar, și cu o chiflă proaspătă sau cu câteva feliuțe de pâine. Rețeta este extrem de simplă, delicioasă, și bicarbonatul nu se simte la gust, ci are simplul rol de a-i face puțin mai pufoși. Dacă vreți să evitați micii de cumpărat, cu o mulțime de chimicale, soluția cea mai simplă și rapidă este să vă preparați propriii mititei în casă!

Categorie: