Drob de pui

 

Drob de pui

drob de pui

 Ce ar fi sărbătorile Pascale fără un drob gustos? Dar ce ne facem atunci când membrii familiei nu sunt mari amatori de carne de miel? Renunțăm la preparatele tradiționale, la deliciosul drob? Sau găsim variante la fel de delicioase și sănătoase pentru a înlocui carnea de miel? Putem face un drob de pui excelent, care să ne încânte papilele gustative, și nici nu va pica atât de greu la stomac.

 

Ingrediente pentru prepararea drobului de pui

 Pentru o tăviță de drob de pui avem nevoie de jumătate de kilogram de pui, jumătate de kilogram de inimi și pipoțele (sau câte o pungă congelată din fiecare), patru ouă fierte, două ouă crude, o legătură de ceapă verde, mărar, usturoi verde, sare, piper și puțin măghiran uscat dacă aveți la îndemână.

 

Cum preparam drobul de pui

 Se pun la fiert separat ficațeii într-o oală, și inimioarele cu pipotele în altă oală. După ce au fiert și le-ați spumuit, se scot, se lasă la răcit și se toacă cu mașina de tocat. Separat, se fierb și cele patru ouă, tari, vreme de cinci-șase minute, de când dă apa în clocot.

Tocați mărunt ceapa verde, usturoiul verde, mărarul și se adaugă peste măruntaiele tocate. Adăugași puțin din apa în care au fiert pipoțelele, și potriviți tot amestecul de sare. Adăugați și ouăle crude, și amestecați cu mâna totul până ce devine o pastă uniformă. Ungeți o tavă de chec cu ulei și tapetați-o cu pesmet și adăugați amestecul. În acest amestec, strecurați ouăle fierte astfel – umpleți tava pe jumătate cu compoziția de drob, adăugați ouăle fierte, aranjați-le frumos, și restul de compoziție adăugați-l peste ouă. La cuptorul preîncălzit se lasă amestecul vreme de trei sferturi de oră. Se lasă la răcit, și se taie felii după ce se scoate din tavă. Poate fi servit ca și aperitiv.

Pofta buna!

Categorie: