Cum să prepari un risotto delicios?

 

Prepară un risotto delicios

cum sa prepari un risotto delicios

 Cremos, delicios, plin de savori, risotto reprezintă o reţetă uneori sofisticată dar destul de uşor de obişnuit totuşi. Cu condiţia să foloseşti unele produse de calitate, să nu te grăbeşti şi să citeşti sfaturile noastre pentru a obţine un risotto mai mult decât savuros.

 

Pentru un risotto bun, ai nevoie de un orez de calitate

 Ingredientul principal din risotto este bineînțeles orezul. Trebuie să foloseşti deci un orez sub forma unor mici boabe rotunde care să nu îşi piardă textura la fierbere şi care să îşi păstreze gustul crocant chiar şi după ce a absorbit supa de legume sau cea de pui.

 Două varietăţi sunt în mod tradiţional preconizate pentru pentru a prepara un risotto reuşit - orezul Arborio, cel cu bob lung, pentru a obţine un risotto delicios cu ciuperci sau cel Carnaroli care este foarte bogat în gluten şi îţi permite să obţii un fel de mâncare foarte onctuos, incomparabil. Este delicios într-un risotto cu dovlecei.

 În funcţie de gusturi şi de reţete, de alte tipuri de orez sau chiar de cereale, se mai pot folosi pentru a prepara un risotto - un orez integral pentru a prepara un risotto cu sparanghel şi cu brânză, se mai poate folosi chiar şi bulgur sau alac.

 

Pentru un risoto onctuos, ai nevoie de o supă de pui sau de legume

 Pentru a fierbe, orezul are nevoie de un lichid. Acest lichid este compus cel mai adesea dintr-o supă de pui sau de legume alungită cu un vin alb.

 

Pentru un risotto gurmand, ai nevoie de un strop de brânză

 Brânza este şi ea un ingredient indispensabile pentru un risotto. In mod tradiţional se foloseşte parmezan, alături de legume pentru a se obţine un delicios risotto de sezon.

 Dar nu se poate folosi doar parmezanul, bineînţeles. Mai poţi folosi şi mozzarella, brânză gruyere răzuita, etc. Poţi veni cu mai multă onctuozitate pentru risoto folosindu-te de unt sau de smântână.

 

Risotto cu produse de mare

 Poţi folosi pentru a obţine un risotto delicios Saint Jacques, fructe de mare, ton sau peştele rouget.

 În ceea ce priveşte carnea, te poţi folosi de şuncă, de pui, de curcan sau de cârnaţi chorizo pentru un risotto savuros.

 

Vrei să te bucuri de un risotto original?

 Foloseşte în acest caz legume verzi, germeni sau prepară un risotto acidulat cu lămâie. Şi pentru a-ţi surprinde toţi invitaţii poţi prepara biluţe de risotto.

 Tu ce trucuri ai ?

Categorie: