Rețete cu papaya

 

Idei de rețete pentru a profita de beneficiile fructului papaya

retete cu papaya

 Bogat în antioxidanți, în vitamine și în fibre, fructul papaya are o mulțime de atuuri pentru care merită să fie invitat la tine în bucătărie și în meniu cât mai des. Iată deci mai multe idei de rețete pentru a putea profita din plin de toarte beneficiile acestui fruct.

 

 Papaya versiune natur

 Pentru a-ți face plinul de vitamine, poți prepara o delicioasă salată de fructe exotice. Pentru asta, amestecă într-un bol felii de ananas, de mango, de papaya și de banane. Dar feliile de papaya nu trebuie să fie integrate decât în ultimul moment. Și pentru cea mai frumoasă prezentare, poți umple o jumătate de papaya cu alte fructe – cu căpșuni, kiwi, zmeură sau banane, acoperă totul cu un amestec de iaurt și de miere… un adevărat regal.

 

Poți folosi feliile de papaya și pentru o salată de legume

 Fructul papaya se potrivește de minune cu anghinarea. Gustul acestui fruct merge de minune și cu tot felul de crustacee. Și papaya se poate folosi și pentru a prepara cele mai delicioase sucuri smoothie sau cocktailuri.

 

Papaya în versiune preparată

 Pulpa acestui fruct se poate reduce sub forma unui piure care se poate integra apoi extrem de ușor în tot felul de prăjituri. Dar piureul de papaya se poate folosi drept bază și pentru o înghețată sau pentru un delicios gratin de papaya. Este de ajuns dacă vei amesteca piureul de papaya cu unt, cu un ou și cu lapte fierbinte. Dar mai poți folosi și alte ingrediente precum ceapa sau jambonul. Acoperă totul cu brânză răzuită și cu pesmet și dă totul la cuptor. Se poate servi cald alături de pește sau de carne.

 

Mai poți umple un pui cu felii de papaya

 Sucul de papaya poate să fie integrat și în sosurile calde pentru a însoți carnea sau peștele.

 

Alte câteva idei de rețete cu papaya

 - o prăjitură cu fructe exotice, cu sirop de cocos și migdale care va veni cu o notă colorată și acidulată la sfârșitul mesei.

 - mai poți îmbunătăți gustul laptelui cu papaya amestecând papaya cu lapte, cu zahăr, cu coajă de lămâie, suc de lămâie verde, vanilie și gheață. Mai bun decât un milkshake.

 - un amestec de fructe- papaya, mango, creveți, coriandru, roșii, ceapă, ardei iute și sucul de la o lămâie verde este cel mai delicios.

 - dulceața de papaya cu rom este cea mai însorită și extrem de originală.

 - salata de pui cu papaya este un buchet de savori care te va încânta cu siguranță.

Categorie: