Idei de rețete pline de legume

 

Idei de rețete pline de legume pentru a începe anul așa cum trebuie

idei de retete pline de legume

 Din cauza petrecerilor, a meselor copioase, a numeroaselor tentații este destul de ușor să uiți importanța de a păstra cele mai sănătoase obiceiuri alimentare în perioada sărbătorilor. Dar pentru a începe noul așa cum trebuie îți venim în ajutor cu o listă de rețete ușor de preparat, nutritive și sănătoase dar și savuroase pentru a mânca foarte bine fără să te privezi însă. Începe de pe acum să planifici un meniu sănătos care va plăcea cu siguranță tuturor.

 

Piept de pui în stil mediteranean.

 Iată un fel de mâncare extrem de colorat, gustos și gata în mai puțin de 30 de minute. Este posibil, chiar dacă nu îți vine să crezi. Este bogat în fibre și dovleacul este cel care facilitează digestia. Trage puiul în ulei de măsline, sare și piper, adaugă lângă el dovleacul și roșiile, mai presară paprika și oregano. Adaugă usturoi cu cinci minute înainte să fie gata.

 

Pește cu legume la grătar și cu lămâie.

 Alături de legumele la grătar, peștele este extrem de lejer, este hrănitor și plin de savori. Va fi cu siguranță rețete preferată a familei tale. Folosește și ierburi proaspete sau uscate, condimente, mirodenii, oțet aromatizat sau suc de lămâie în locul sării pentru a pune cel mai bine în valoare legumele.

 

Enchilada la cuptor.

 Taie bucățele legume proaspete sau la grătar apoi pune-le într-o enchilada. Copiii te pot ajuta și ei. Un pur deliciu, această enchilada va fi gata într-un timp record.

 

Sote de carne de vită cu ghimbir.

 Pune la marinat un sote de carne de vită și unele legume suculente în sos de soia și ulei de susan. Un deliciu inspirat din Asia.

 

Supă de pui și orez cu curry și nucă de cocos.

 Cu siguranță le vei adora și tu pentru ora cinei deoarece sunt extrem de ușor de preparat. La orez poți folosi țelină, morcovi și ceapă.

 

Năut și sfecla albă.

 Vrei să prepari ceva cu adevărat diferit? Încearcă năutul alături de sfecla albă.

 

Chili vegetarian cu fasole black eyed și cous-cous.

 Fasolea black eyed vine cu o bună doză de vitamine pentru un chili extrem de reconfortant cu legume. Uscată sau în conservă acest tip de fasole este și o bună sursă de proteine vegetale.

 

Salată de fasole, ardei și porumb.

 Savurează prospețimea legumelor și apreciază valoarea nutritivă a unei salate delicioase.

Ce rețetă vei încerca?

Categorie: