Un Revelion plin de delicii și pentru vegetarieni

 

Un Revelion plin de delicii și pentru vegetarieni

un revelion plin de delicii si pentru vegetarieni

 Chiar dacă preparatele pe bază de carne de porc, de foie gras sau curcan par să fie cele mai celebre în această perioadă, de Revelion există o mulțime de alternative delicioase pentru cei care sunt vegetarieni.

 Trufe, sparanghel sau ciocolată… numeroase produse sunt ideale pentru o gastronomie festivă și luxoasă. În plus, uneori este de ajuns să folosești produsele potrivite, dar și sosurile cele mai originale pentru a înveseli orice tip de preparat

 

Ciuperci porcini, trufe, nuci sau tot felul de brânzeturi…

 În funcție de gusturi poți prepara un meniu delicios pentru cei care nu consumă deloc carne. Te poți folosi și de tofu sau de seitan, carnea vegetariană, pentru a prepara un pave de casă sau ceva la cuptor. Seitanul se poate prepara și în crustă sau cu un sos de șampanie. Și folosirea unor mirodenii mai prestigioase precum cardamomul sau șofranul, vor veni și ele cu un aer festiv pentru preparatele tale.

 

Antreu, fel principal și desert.

 Pentru a însoți felul tău principal de mâncare, te poți gândi de ce nu, la unele preparate mai originale. Ciuperci zbârciog la tigaie cu savuroasele smochine sau de ce nu, o spumă de ciuperci.

 Dar poți apela și la legumele de sezon. Adică la dovleci, la cei mai decorativi dintre ei, la cel rotund, la dovleacul spaghetit sau la butternut. Un deliciu sub formă de cuburi sau piure. Poți încerca să flambezi unele preparate cu șampanie sau cu cel mai savuros coniac. O minunăție chiar și pentru cele mai exigente papile gustative.

 Poți pregăti și un platou cu tot felul de brânzeturi. Le poți asocia cu cele mai savuroase fructe uscate. Nuci de pecan, macadamia, alune, caju, migdale…le poți consuma fără moderație.

 În ceea ce privește desertul, nu trebuie să te îngrijorezi. Alegerea este infinită- fructe exotice, prăjituri tradiționale, etc.

 

Alte idei:

 - la aperitiv: chipsuri de cartof dulce, verine cu brânză de capră și cu fructe uscate, galette cu dovleac și curcuma, samosas, pâini de manioc.

 - supe: o supă thai vegetariană sau o supă de castane, de dovleac și cocos.

 - salate și antreuri: salată de quinoa, ardei umpluți, crumble cu dovleac și cu parmezan, o salată exotică cu mango, lime și coriandru.

 - feluri de mâncare principale: curry vegetarian, gratin de dovleac și de cartofi sau de varză și cartofi dulci, risotto cu dovleac.

 - desert: prăjitură cu castane, orez cu lapte, verine cu castane, cheescake de cartofi dulce.

Categorie: