Reinventează felurile de mâncare cu broccoli

 

Reinventează felurile de mâncare cu broccoli!

reinventeaza felurile de mancare cu broccoli

 Broccoli ţi se pare a fi o legumă mult prea banală? Puțin dezgustătoare după părerea copiilor? Unii sunt de părere chiar că este prea verde…. Dar nu este chiar așa. Broccoli se poate folosi în numeroase feluri de mâncare care îi vor seduce chiar şi pe cei mai recalcitranți.

 

Tabouleh.

 Un tabouleh cu broccoli crud şi cu mere, sublimat de un sos de alune şi chimion este o variantă delicioasă pentru a te delecta cu broccoli.

 

Quiche.

 Leguma broccoli se poate folosi si in tartele tale quiche. Adăugând mici buchețele de broccoli la tarta ta quiche preferată vei veni cu un aport mai ridicat de vitamine.

 

Un fel de mâncare mixt.

 Adaugă la cartofii tai piure un gust nou folosindu-te şi de broccoli fiert. Foarte drăguț. Broccoli mai poate fi folosit și în combinație cu conopida.

 

V and B.

 Carnea de vită face o casă foarte bună cu această legumă. Şi asta mai ales în sote-urile de legume asiatice. Încearcă o variantă cu broccoli, cu ciuperci şi cu amidon de porumb.

 

Supe.

 O supa de broccoli este atât de ușor de făcut! Mai poți adăuga în ea şi alte legume verzi pentru un impact vizual minunat. Prepară o supă cremă de legume cu broccoli şi cu cartofi sau cu cartofi dulci.

 

Paste.

 În doar câteva minute, cu puțin broccoli fiert, usturoi, parmezan şi ulei de măsline poți prepara cele mai delicioase paste de la cină. Cu puțin piper presărat peste este un deliciu pentru serile în care nu ai timp sau chef să stai prea mult în bucătărie.

 

Crochete de broccoli.

 Pentru a reuși să convingi copiii să mănânce mai multe legume, broccoli în special, prepară niște crochete cu broccoli fiert ușor, cu ouă, usturoi, brânză și puțin pesmet.

 

Cele mai delicioase salate.

 O salată plină de prospețime se poate prepara cu broccoli crud, cu stafide sau cu merișor, cu nuci caju şi cu ceapă roşie. Mai poţi folosi şi jambon, cu maioneză asezonată şi cu puțin zahăr şi două linguri de vin alb.

 

Bulete cu broccoli.

 Vei obține cele mai delicioase bulete cu broccoli blanşat şi cu brânză răzuită, pesmet şi ouă.

 

Sandwich.

 Bucăți de broccoli fiert şi pus în sandwich poate înlocui de minune lăptuca. Un sos cu broccoli şi cu wasabi este ideal pentru a însoți legumele de la prânz.

 

La cuptor.

 Prepară legumele la cuptor şi amestecate cu ulei de măsline, cu usturoi şi cu pudră de chili.

Categorie: