Surimi? De ce nu?

 

Surimi, apreciat atât de cei mici cat si de cei mari

surimi de ce nu

 Toată lumea a auzit deja de surimi, cu siguranță. Atât cei mici cât şi cei mari apreciază batonul cu un gust delicios de crab. Surimi nu este însă un crab ci doar are savoarea sa. La origine, acesta este preparat cu fileuri de merlan, transformat într-un fel de aluat alb şi dulce –pentru a i se păstra toate proteinele. Se mai amestecă cu făină, cu albușuri de ou, cu apă, sare şi cu aromă naturală de crab. Şi portocaliul în toate astea? Culoarea simbolică a acestui preparat vine de la paprika. Preparat pe vapori, sub forma unui baton şi pus apoi în ambalajul său, acesta este gata să fie degustat.

 

Câteva idei pentru a găti surimi .

 Surimi este un preparat ideal pentru o gustare. Sub forma sa natur se poate degusta întreaga zi. Se mai poate prepara şi sub forma unui sandwich sau a unei salate. Iată și alte rețete pentru al degusta altfel.

 

Rețetă de maki cu surimi.

 Pune pe o foaie nori brânză şi ierburi fine, adaugă puțină lămâie şi ţibuletă. Rulează în interior un baton de surimi. De degustat la ora aperitivului.

 

Supă cu surimi şi cu lămâiţă.

 Pune într-un vas cu apă – 40 de cl surimi mărunțit, 5 batoane de lămâiță şi coaja de la o lămâie. Lasă la fiert timp de 5 minute şi pune în blender totul. Adaugă smântână înainte de a servi.

 

Idei şic şi clasice cu verine.

 Poţi prepara unele salate colorate şi delicioase, cum ar fi cele cu citrice şi cu surimi. De asemenea, supele reci şi calde, gaspacho, cele de mazăre, castravete sau sparanghel vor arăta minunat coafate cu bucățele de surimi.

 

Risotto cu surimi

 Poți încerca şi un risotto cu bucăţi de surimi şi cu bucăţi de somon fume, parfumat cu lămâiţă. Tartarul de Saint- Jacques cu surimi decorat cu câteva bucăţi de ghimbir este o altă opţiune delicioasă.

 

Rulouri de surimi

 Poți face niște rulouri de surimi, umplute cu tot ce vrei . cu tapenade, cu un sos pesto, cu spanac, cu brânză… este de ajuns dacă desfaci batoanele, le ungi cu exces şi dacă le rulezi la loc.

 

Cremă de surimi

 Poți face şi o cremă de surimi, cu care să umpli roșiile cherry, vinetele, dovleceii sau cannelloni. Trebuie doar să tai bucățele surimi, să adaugi smântână şi suc de lămâie., eventual mai poţi adăuga şi ţibuletă, mărar sau tarhon.

 

Lasagna cu ravioli şi surimi

 Poți încerca să prepari şi o lasagna cu ravioli şi surimi sau o lasagna simplă cu surimi –un strat de foi de lasagna, unul de surimi, unul de dovlecei, de ce nu şi aşa mai departe. Cea mai bună folosire a acestui preparat într-un fel de mâncare cu o notă portocalie într-un fel de mâncare delicios.

 

Alte idei cu surimi:

 - o terină de surimi şi ardei roșu sau de o terină marină cu surimi te vor face să te bucuri de un fel de mâncare plin de culoare şi de savori.

 - o tartă cu surimi şi cu măsline întregi va veni cu cel mai frumos efect dacă acestea sunt puse în straturi.

 - surimi este delicios şi alături de ciuperci într-o salată, în omletă cu ceapă verde sau în muffins.

Categorie: