Cele mai bune rețete de risotto

 

Risotto îţi permite orice tip de fantezie culinară

cele mai bune retete de risotto

 Risotto… o rețetă extrem de simplă, o rețetă clasică, rapidă şi savuroasă care îi satură atât pe cei mai gurmanzi cât şi pe cei mai flămânzi. Un fel de mâncare venit direct din Italia care poate fi servit atât ca fel de mâncare unic cât şi ca garnitură. Dar este şi un fel de mâncare care îţi permite orice tip de fantezie culinară. Îl poți parfuma şi asezona cu 1001 savori şi mirodenii, cu legume şi cu carne. Iată câteva idei de rețete pentru a savura cel mai bun risotto.

 

Un risotto clasic

 Un risotto cu pesto, pus cel mai bine în valoare de unt şi parmezan.

 

Risotto cu sparanghel verde

 Un risotto savuros, cu sparanghel verde şi cu lamele fine de carne de vită. Un risotto atât crocant cât şi onctuos.

 

Rsotto cu spanac

 Un risotto cu spanac şi cu ricotta. Un gust unic şi viu adus de ricotta, pus foarte bine în valoare de spanac.

 

Rsotto cu şofran

 Un risotto, autentic italian, parfumat cu şofran, milanez, care îți va duce papilele gustative în călătorie prin capitala italiană. Te vei simți ca şi în vacanță. Un risotto care merge de minune cu peştele, dar şi cu orice tip de carne.

 

Rsotto cu ciuperci şi mascaropone

 Un risotto onctuos, delicios, foarte cremos alături de ciuperci şi de mascaropone. Un risotto magnific o invitaţie la sărbătoare.

 

Un risotto cu creveţi şi cu usturoi.

 Cea mai frumoasă combinaţie între un risotto cremos şi cei mai savuroşi creveţi sublimaţi de usturoi.

 

Risotto cu lămâie.

 Deoarece risotto este mereu sinonim cu plăcere şi versatilitate. Lămâia este perfectă alături de un escalop de vită sau de pui. Alege cea mai parfumată lămâie şi nu vei regreta.

 

Un risotto cu pancetta, cu salvie şi cu parmezan.

 Un preparat tradiţional din nordul Italiei, care te va ajuta să te bucuri de cel mai onctuos preparat. Ideal şi pentru a însoţi o carne de vită la grătar sau escalopul de vită sau de pui.

 

Un risotto cu unt şi cu salvie fresh.

 O reţetă de risotto foarte simplă, parfumată delicios de salvie. Combinaţia de salvie merge de obicei de minune cu pastele dar este foarte bună şi pentru orez.

 

Un risotto cu pancetta şi cu praz.

 Iată combinaţia ideală. Câteva felii de pancetta foarte crocante servite cu un risotto cu praz. Feliile de pancetta se pot înlocui şi cu nişte felii de şuncă mai grasă.

 

Risotto cu mazăre şi cu şofran.

 Un risotto cu savori foarte dulci dar vibrante.

Categorie: