Prepara altfel dovleacul pentru Halloween

 

Prepară altfel dovleacul pentru Halloween

prepara altfel dovleacul pentru halloween

 Probabil cea mai celebră curcubitacee, dovleacul este vedeta lunii octombrie. Regele Halloween-ului, îl iubim atât pentru semințele sale cât și pentru pulpa sa ușor fibroasă. Dar chiar şi frunzele sale sunt comestibile. Deci pentru Halloween nu trebuie să folosești dovleacul doar pe post de decor. Trebuie să încerci să prepari diferite rețete sărate sau dulci care se pot degusta de la micul dejun la desert. Este timpul ca dovleacului să i se dea locul pe care îl merită.

 

Dovleacul bogat in Vitamina A, fosfați, magneziu şi potasiu

 În plus, dovleacul poate să acționeze pozitiv asupra digestiei deoarece conține fibre. Este şi bogat în carotenoizi și contribuie la lupta împotriva anumitor boli cardiovasculare. Dovleacul conține şi Vitamina A, fosfați, magneziu şi potasiu. Dar mai ales conține şi foarte puține calorii şi este cel mai bun aliat pentru formă.

 

 Pe scurt, cea mai populară legumă de Halloween, dar și a toamnei trebuie să aibă locul pe care îl merită la tine pe masă. Pentru a te inspira, îți venim în ajutor cu câteva idei.

 - prepară un sos dip cu dovleac şi cu o cremă de brânză sau smântână. Presară peste şi câteva bucăți de ciocolată. De degustat cu niște biscuiți sau pișcoturi.

 - pentru ora desertului, prepară niște muffins cu dovleac, uşor picante cu o cremă de caramel.

 - o supă cremă de dovlecel este ideală pentru serile de toamnă.

 - pentru prânz, încearcă să adaugi puțin piure de dovleac în amestecul tău pentru clătite cu ovăz. Dar şi fulgi de ciocolată de asemenea.

 - începe ziua cât mai bine cu un smoothie de mere şi de dovleac. Totul pus cel mai bine în valoare de puțină scorțișoară.

 - de o plăcintă cu dovleac ce zici? Este un desert moale şi gurmand care va fi pe placul tuturor. Mai ales dacă peste bucata de plăcintă pui puțină frișcă.

 - data viitoare când vrei să prepari pâine aurie, poți adăuga puțin piure de dovleac şi condimente pentru a te bucura de cel mai delicios mic dejun.

 - pentru cel mai dulce aperitiv cu care să îți surprinzi invitații, prepară niște truffe cu brânză, cu dovleac, învelite în ciocolată albă.

 - atenție. Vei deveni cu siguranță dependent de untul bătut cu dovleac și cu scorțișoară. Este delicios, mai ales dacă îl ungi pe o pâine cu nuci şi cu struguri. Untul cu mere şi cu dovlecel este la fel de savuros.

 - încearcă să prepari un terci cu dovleac. Este ideal de degustat tot anul. Dacă îl vei încerca nu te vei mai sătura de el.

 - de o tocăniță cu bucăți de dovleac, ce zici? O modalitate subtilă de a folosi dovleacul în meniu, mai ales pentru copii.

 - un trio perfect: o prăjitură picantă cu dovleac, un glasaj cu brânză și sirop de arțar.

 - clasice, dar practice, muffinsurile cu dovlecel sunt delicioase. Pentru asta este de ajuns dacă schimbi compotul de mere cu un piure de dovleac. Poți încerca să prepari și niște biscuiți cu dovleac.

 - tarta cu dovleac este cea mai bună. Trebuie să o încerci.

 - semințele de dovleac prăjite şi asezonate sunt cele mai bune.

Categorie: