Retete cu Graviola

 

3 idei pentru a găti fructul Graviola

retete cu graviola

 Graviola este un fruct considerat a fi și un Hercule pentru a lupta împotriva cancerului, un fruct care crește în Africa, în America de Sud sau Asia. În spaniolă i se spune „guanabana” și în franceză „corrosol”.

 Graviola este deci un fruct exotic cu multiple virtuți. Are un gust foarte dulce și ușor acidulat în acelaşi timp, are și un parfum subtil și este un fruct extrem de apreciat sub Tropice. Dar pentru a-l degusta îl poți prepara în unele rețete extrem de delicioase.

 

Șerbet, o tartă clafoutis, creme…ai cu ce să iți delectezi papilele gustative.

 Graviola se poate degusta și sub forma sa natur cu gustul său plin de prospețime și puțin acidulat, dar în unele rețete este un adevărat deliciu. Iată trei idei care te vor ajuta să te bucuri din plin de acest fruct.

 

Un șerbet cu graviola.

 Prepararea acestei rețete este extrem de simplă. Pentru o rețetă de patru persoane ai nevoie de aproximativ 15 minute. Ai nevoie doar de un fruct Graviola copt bine, de o lingură de rom și de 150 de grame de zahăr pudră. Trebuie doar să cureți fructul de semințe și să îl pui într-un blender. Pune totul la rece şi gata.

 

Un clafoutis cu graviola.

 Pentru patru persoane ai nevoie de un timp de preparare de 15 minute și de un timp de coacere tot de 15 minute. Ai nevoie de 2 fructe, de 125 de grame de făină, de 100 de grame de zahăr, de un strop de sare, 4 ouă, 20 cl de lapte, 25 de grame de unt pentru a unge tava.

 Etapele sunt simple- pornește cuptorul pentru a se încălzi. Între timp curăță fructele și taie-le bucăți. Unge o formă cu unt şi pune în ea bucățile de fructe. Prepară un aluat din celelalte ingrediente si pune totul peste fructe şi apoi la cuptor. Servește tarta ta clafoutis cu graviola călduţă.

 

Cremă de graviola.

 Timpul de pregătire - 15 minute și de coacere doar 5 minute. Ai nevoie de 50 cl de lapte, de 50 de grame de făină, de 2 ouă, de un fruct graviola, de 50 de grame de zahăr. Bate energic gălbenușurile cu zahăr până când acestea se albesc. Adaugă lapte călduț și pune ingredientele pe foc până amestecul se omogenizează și mai adaugă din când în când și fructul cu pulpa sa dată prin blender. După ce ai luat crema de pe foc pune şi albușurile de ouă.

Categorie: