Top 5 frigarui de vara

 

Top 5 frigărui de vară

top 5 frigarui de vara

 Light, exotice, dulci sau sărate… frigăruile pe grătar nu încetează să te inspire în perioada verii! Iată cinci idei de încercat neapărat în această vară.

 

Frigărui mai light cu curcan.

 Ai nevoie de 600 de grame de file de curcan, de 6 vinete, de 6 dovlecei, de salată sucrine, de 4 ardei roșii, de 4 linguri de ulei de măsline și cimbru, sare și piper. Pune la marinat în ulei și în cimbru toate ingredientele tăiate la aceleași dimensiuni. Ţine-le la marinat timp de 30 de minute apoi prepară-le pe frigărui.

 

Frigărui exotice cu ananas.

 Ai nevoie de 4 bucăți de piept de pui, de 4 linguri de semințe prăjite de susan, de un ananas şi de un amestec de mirodenii cajun. Presară bucățile de piept de pui tăiate bucăți cu amestecul de condimente. Taie și ananasul felii. Alternează bucăți de ananas şi de piept de pui pe frigărui. Presară peste ele și semințele de susan prăjite şi pune-le apoi să devină mai aurii pe grătar. Poți să înlocuiești de exemplu puiul cu creveții.

 

Frigărui cu un gust sărat şi dulce.

 Ai nevoie de carne de rață şi de piersici. Ingrediente - 2 bucăți de piept de rață îngrășată – magret de canard, de 5 piersici, de 2 dovlecei, de 3 cepe roșii, de 2 linguri de sos de soia, de sare și de piper și de 3 linguri de miere. Pune la marinat bucățile de piept de rață, piersicile, ceapa roșie și dovleceii. Marinata trebuie să fie dintr-un amestec de miere, de sos de soia, dar din sare și piper. Ține preparatele la marinat timp de o oră înainte de le pune pe frigărui și apoi pe grătar.

 

Frigărui marine cu somon.

 Ai nevoie de 600 de grame de somon proaspăt, de 5 cl de vin alb sec, de 2 linguri de ulei de măsline, de o ceapă, de un ardei roșu, de un cățel de usturoi, de o lămâie şi de sare i piper. Pune la marinat somonul timp de 30 de minute într-un amestec de vin alb, usturoi mărunțit, ulei de măsline şi suc de lămâie. Asezonează și pune totul pe grătar.

 

Frigărui dulci cu banane.

 Ai nevoie de 8 banane, de 80 de grame de zahăr vanilinat și de scorțișoară. Taie bananele în rondele destul de groase şi presară peste ele un amestec făcut din zahărul pudră si zahărul vanilinat.

Ce frigăruie vei încerca?

Categorie: