Marinate pentru a sublima preparatele tale de vara

 

Marinate însorite pentru a sublima preparatele tale de vara

marinate pentru a sublima preparatele tale de vara

 Credeai ca știi totul despre marinate? Ei bine, acestea nu se folosesc doar pentru carnea la gratar. Acesta vin cu o mulțime de avantaje. Iata câteva cuvinte despre arta marinatelor.

 

La ce folosim marinatele ?

 In ceea ce privește alimentele, marinatele sunt excelente alături de carne, dar se pot folosi și la produsele din mare sau la legume. Dar sa nu uitam nici de zahar. O simpla salata de fructe poate fi sublimata dacă o ții peste noapte în frigider cu zeama de lămâie, cu putina scorțișoara, cuișoare și anason stelat. Ai de ales intre numeroase rețete cu fructe marinate care iți vor permite sa închei masa într-o nota plina de prospețime- un carpaccio de fructe – de căpșuni de exemplu, o salata de piersici și caise cu spuma de căpșuni, kiwi marinat în lămâie verde,ghimbir și citronella….

 

Marinata – ghid de buna folosire.

 Prepararea unei marinate este un lucru extrem de plăcut și de ușor și iți poți pune imaginația si creativitatea la lucru. Ai de ales dintr-o mare paleta de ingrediente:

 - un lichid sau mai multe- ulei- de susan sau de măsline, lapte de cacao sau de soia, vin rosu sau alb, alcool – bere, rom, porto…

 - o nota acida- lămâie, oțet sau iaurt.

 - o nota dulce- miere, caramel, lichior sau alcool de fructe.

 - legume- țelină, roșii, ardei, castraveți, ceapa, esalota, usturoi, mărar, ardei iute, etc.

 - ierburi proaspete sau condimente- cimbru, dafin, oregano, rozmarin, busuioc, patrunjel, muștar, cuișoare.

 - mirodenii – chimion, curcuma, scorțișoară, ghimbir, paprika,șofran.

 Bineînțeles ca alegerea acestor ingrediente este condiționată și de rețetele tale. Carnea roșie este ideala deci alături de vin si cu parfumurile pronunțate ale ierburilor mediteraneene. Peștii au nevoie de aciditate și de note mai fresh care sunt aduse de coriandru, de marar sau de fructe.

 

Rețete de marinate care te pot inspira.

 O marinata cu bere, cu muștar, cu miere lichida sau sirop de arțar,ulei de măsline si ierburi fresh – rozmarin, dar și cu rozmarin uscat. Este ideala pentru carnea de curcan sau de pui.

 

Marinata din portocale presate

 Poți încerca și sa prepari o marinata marocana din portocale presate- din sucul lor, din 4 curmale, din migdale, floare de portocal si miere de portocale. Este ideala pentru a sublima salatele de fructe.

 

Marinata in cajun style

 O marinata in cajun style se poate folosi pentru carnea de vita – friptura sau frigărui sau pentru cea de oaie sau porc. Ai nevoie de suc de lămâie, de soc Worcestershire, vin rosu, ulei de măsline, suc de roșii, usturoi, piper și sos Tabasco.

Categorie: