Retete pentru a savura delicioasele caise

 

Rețete pentru a savura delicioasele caise

retete pentru a savura delicioasele caise

 Consumate fie uscate, fie proaspete, în sezonul lor, caisele ne încântă cu gustul lor. Caisa este un fruct de vara delicios de dulce și subtil, acidulat care se poate prepara atât în felurile de mâncare dulci cât și în felurile de mâncare sărate.

 

Caise în tarte, clafoutis sau foietaje.

 Caisele sunt delicioase așezate peste un aluat. Se pot preta unor rețete delicioase și gurmande printre care figurează și un număr mare de tarte – cu pudra de migdale și cu fistic, cu crema frangipane- crema de migdale sau pentru a uimi toți invitații și familia cu emmentaler cu ciocolata.

 

Caise cu ciocolata neagra

 Le poți prepara la fel ca și o pizza dulce, cu mascarpone și cu ciocolata neagra, sub o forma mai crocanta cu foi de brick si in tarta clafoutis.

 

Crumble, gratin și gustări delicioase cu caise.

 Tot pe post de desert, se pot prepara caisele pentru a prepara un crumble de vara cu zmeura sau cu piersici sau si pentru un gratin delicios.

 

Prăjituri cu caise

 Poți să folosești caisele și pentru alte deserturi foarte delicioase- tiramisu cu caise, prăjitură cu orez și cu un sos coulis de caise sau chiar și cu un blanc-manger cu caise.

 

Caise în verine și panacotta

 Poți prepara caisele și în verine pe baza de gris cu lapte sau de iaurt. Poți degusta caisele și în panacotta - cu rozmarin și cu miere sau și cu nuca de cocos.

 

Caise în înghețate și sorbeturi.

 Cei care iubesc savorile înghețate pot sa se delecteze cu un nougat cu fructe uscate și cu un coulis de caise. Sorbetul din caise este și el delicios dacă mai folosești și rozmarin. O înghețată cu mascarpone sau un compot de fructe galbene sunt ideale pentru a însoți un sorbet cu ciocolata.

 

Caise în versiuni sărate și dulci.

 Savoarea sa ușor acidulata permite caisei sa fie unul din cele mai utilizate fructe pentru felurile de mâncare cu savori dulci-sărate. Este delicioasa alături de brânză. Astfel, fie ca se consuma uscata sa proaspătă, fie ca se prepara în compot sau în sos chutney, caisa de potrivește de minune cu brânză. In versiune tajina este cea mai delicioasa.

 

Caise cu ierburi aromatice

 Caisa iubește și mirodeniile sau ierburile aromatice. Le poți degusta în frigărui alături de carne de miel, de curcuma si de coriandru. Poți încerca și un confit de miel cu fructe uscate. Poți încerca să folosești caisele și alături de puiul cu dovlecei de o tajina cu carne de iepure.

Care sunt rețetele tale preferate cu caise?