Retete pe baza de nectarine

 

Beneficiile nectarinelor

retete pe baza de nectarine

 Piersicile si nectarinele sunt inseparabile de anotimpul vara și se pot consuma din iunie până în septembrie. Nectarinele vin cu foarte puține calorii și cu un aport de vitamine și de minerale important. 

 Bune pentru creștere, copiii le pot devora toată vara. Nectarinele sunt și o sursă foarte bună de vitamina C. La fel ca și orice fruct ce se respectă, nectarinele te ajută să îți întărești sistemul imunitar. Este o sursă ideală și de anti-oxidanţi. In plus, nectarinele mai pot regla nivelul de colesterol din sânge, pot să scadă tensiunea arterială, dar previn şi deshidratarea având un nivel ridicat de apă, peste 80%. Sunt ideale deci pentru a te răcori vara. Nectarinele sunt recomandate și persoanelor care suferă din cauza anemiei, deoarece conțin potasiu. Deoarece conțin și foarte puține calorii se recomandă că fie consumate chiar și în cadrul unor diete. Poți consuma deci nectarine cu încredere.

 

Rețete pe bază de nectarine.

 Nectarinele sunt delicioase în tot felul de tarte și crumble şi sunt delicioase amestecate pur și simplu cu brânză. În salate sunt vedete alături de mentă și de busuioc. Nectarinele sunt și reginele fructelor poşate alături de alcooluri dulci şi parfumate.

 În ceea ce privește felurile de mâncare sărate, nectarinele sunt delicioase în salate alături de crustacee sau alături de avocado și roșii.

 

Papiote cu fructe de vară

 Papiote cu cele mai delicioase fructe de vară: mango, prune, nectarine, banane si fructul pasiunii. Un desert foarte simplu dar extrem de delicios. Asocierea cu gustul prunelor si a fructului de mango este una extrem de originală. Se pot folosi și alte fructe precum para, piersica sau zmeura.

 

Suc de căpșuni şi nectarine.

 Nimic nu este mai răcoritor pentru zilele toride de vară, decât un suc de nectarine şi căpșuni.

 

Compot de nectarine cu vin alb și cu anason stelat.

 Un compot care se poate servi la desert parfumat cu anason și cu vanilie. Un preparat foarte fresh și parfumat în mod senzual.

 

Tartă cu nectarine.

 După ce te-ai plictisit de tartele cu căpșuni sau cireșe, încearcă tarta cu nectarine este mai originală și puțin mai complexă. O tartă rustică cu nectarine, cu zahăr brun, cu frișcă şi cu suc de portocale pe care o vei devora cu siguranță.

 

Fructe poşate cu sirop de coacăze și cu vanilie.

 O varianta ideală însă și pentru caise, prune sau piersici. Poşează fructele în acest delicios sirop de coacăze cu vanilie și vei descoperi plăcerea simplă de pregăti cât mai uşor fructele.

 

Nectarine poşate cu un sabayon de migdale.

 O minunăţie plină de delicatese. Nectarinele poşate delicat alături de un sabayon de migdale te vor face să te topești datorită gustului lor dulce și fructat în același timp.

 

Sabayon de nectarine cu amaretti.

 Un delicios sabayon pe bază de vin alb pentru a sublima câteva nectarine poşate şi date puțin la cuptor pentru a căpăta o culoare aurie minunată. Presară peste niște amaretti crocante. Plăcere gurmandă în stare pură.