Prajitura cu visine

 

Prăjitură cu vișine cu aluat de chec

prajitura cu visine

 Prăjitura cu vișine este un desert care nu necesită multe ingrediente, dar dacă aveți un pumn-două de vișine, câteva ouă, făină, zahăr, și cele necesare în mod obișnuit unui chec, atunci vă va ieși o prăjitură delicioasă și pufoasă. Prăjitura cu vișine cu aluat de chec este pufoasă, aromată și ușor acrișoară. Am putea spune că este chiar dietetică într-un fel. Nu este exagerat de dulce, nu vă pică greu la stomac, și o felie zdravănă alături de o cană de lapte dimineața ține loc de mic dejun.

 

Ingrediente necesare pentru prăjitura cu vișine

 Pentru a prepara delicioasa prăjitură cu vișine, aveți nevoie de aproximativ 300 de grame de vișine, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 6 ouă, 3 linguri de ulei, un praf de copt, o lingură de cacao fin, și o esență de migdale ori de lămâie dacă aveți posibilitatea să găsiți la magazin.

 

Cum preparăm  prăjitura cu vișine

 Mai întâi, spălați vișinele, scoateți sâmburii, și tăiați-le în două. Lăsați vișinele la scurs. Între timp, separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile spumă cu un praf de sare. Amestecați gălbenușurile cu uleiul și mai apoi turnați-le peste albușurile bătute spumă. Amestecați cu grijă, de jos în sus cu o lingură ori o spatulă. Adăugați făina în ploaie, încetul cu încetul. În prealabil, cerneți făina împreună cu praful de copt. Esența se poate adăuga în această etapă de asemenea. Amestecați bine, să nu se fi făcut cocoloașe. Păstrați în alt castronel câteva linguri de compoziție, pe care să o amestecați cu lingura de cacao. Încălziți cuptorul. Ungeți tava cu ulei și tapetați-o cu făină și turnați compoziția albă. Așezați cu grijă vișinele pe toată suprafața acesteia. Vișinele se vor lăsa, cel mai probabil, la fund. Deasupra turnați și compoziția cu cacao. Introduceți la cuptor, la foc mediu, cam 20 de minute, până trece testul scobitorii. Prăjitura cu vișine se servește caldă, sau rece, cu zahăr pudră deasupra.

Pofta buna!