Cornulețe cu rahat

 

Cornulețe cu rahat

cornulete cu rahat

 Cornulețele cu rahat sau cu gem sunt o rețetă de la bunicile noastre, pe care o apreciem și o păstrăm cu sfințenie. De puține ori ne permitem să aducem modificări în rețetă după bunul nostru plac, deoarece în caz contrar nu ar mai fi la fel de fragede, de gustoase și de aromate. Metoda de preparare nu este dificilă, dar trebuie să recunoaștem că avem nevoie de mult timp și răbdare pentru prepararea lor. Rularea cornulețelor nu este tocmai ușoară, ci este o activitate foarte migăloasă, dar produsul final va aduce multă satisfacție gospodinelor pentru că este apreciat de toată lumea.

 

Ingrediente necesare pentru cornulete cu rahat

 Pentru a prepara o tavă mare de cornulețe cu rahat, avem nevoie de jumătate de kilogram de făină albă, din cea mai bună calitate, preferabil pentru prăjituri sau cozonaci. De asemenea, mai avem nevoie de 250 de grame de unt de bună calitate, un pliculeț de praf de copt, câteva linguri de apă (7-8), o lingură de oțet, un plic de zahăr vanilat și câteva linguri de zahăr pudră, plus rahat dulce și aromat.

 

Cum preparam cornulețele cu rahat

 Cum se prepară cornulețele cu rahat? Foarte simplu. Se face un aluat care ulterior se bagă la frigider, preferabil peste noapte. Așadar, untul la temperatura camerei se rupe bucățele cu mâna, se amestecă cu zahărul bine, după care se adaugă și lingurile de apă și lingura de oțet. Se adaugă apoi făina și se frământă bine până ce obținem un aluat elastic, pe care îl băgăm la frigider, măcar preț de câteva ore.

 Între timp, se taie rahatul în fâșiuțe subțirele, cât să încapă într-un cornuleț mic-mic. Se ia o frântură de aluat, se face o bilă în mână, se întinde pe masă cu sucitorul și se taie cercul astfel obținut din coca întinsă în formă rotundă în 2, apoi în 4, apoi fiecare sfert în 2 sau în 3, în funcție de cât de mici preferați să fie cornulețele. Se pune câte o fâșiuță de rahat în cornuleț, pe marginea exterioară, și se rulează. Se repetă operațiunea până terminăm coca(sau rahatul).

 Încălziți cuptorul în prealabil. Puneți cornulețele în tava tapetată cu hârtie de copt sau cu puțin unt și făină și introduceți-le la cuptor vreme de jumătate de oră. Când sunt gata, se tăvălesc prin zahăr pudră și se servesc reci.

Pofta buna!