Tort simplu

 

Tort simplu

tort simplu

 De câte ori nu v-ați aflat în situația în care de ziua unui prieten, a unui membru al familiei, v-ați dorit să pregătiți un tort simplu pentru a vă demonstra dragostea și aprecierea dvs. față de sărbătorit, pentru a impresiona invitații, și parcă toate rețetele vă păreau extrem de complexe și necesitau o grămadă de ingrediente? Ei bine, puteți prepara un tort extrem de simplu și fără prea mare bătaie de cap, iar musafirii vor fi pur și simplu uimiți de gustul și aspectul acestuia. Desigur, aveți și în acest caz nevoie de mai multe ingrediente, dar acestea sunt foarte accesibile și pe puteți găsi chiar în propria bucătărie pe unele dintre acestea. Vă prezentăm așadar, o rețetă rapidă, sigură și ușor de făcut, de tort aniversar.

 

Ingrediente necesare pentru tort

 Blatul tortului este de cele mai multe ori problematic. Acesta pune multe probleme în sensul că se poate lăsa, poate rămâne crud la mijloc, este posibil să nu crească, dar nu și cu această rețetă. Așadar, aveți nevoie pentru blat de cinci ouă, cinci linguri de apă, vreo zece linguri de apă, opt linguri de făină, două linguri de cacao, un praf de sare, un cub de unt și hârtie de copt.

 Siropul pentru tort este extrem de simplu de făcut, și aveți nevoie de 250 de grame de zahăr, cam o cană, 300 ml de apă, o esență de rom, coaja rasă de la o lămâie sau de la o portocală.

 Crema cu care umpleți tortul diferă în funcție de preferințele dvs. Dar în acest caz am folosit o cremă simplă de cacao, din două ouă, patru linguri de zahăr, o lingură de cacao pudră de cea mai bună calitate, două linguri de făină, aproximativ două pahare de lapte și esență de rom.

 Frișca folosită ca și ornament se poate cumpăra sau se poate prepara din smântână grasă sau lichidă, o lingură de zahăr și o esență de portocală.

 

Cum preparam tortul

 Prepararea tortului simplu începe cu blatul, deoarece acesta necesită o atenție deosebită. Blatul se prepară abia după ce sunt pregătite toate ingredientele, în cantitățile necesare așa cum am precizat anterior. În primul rând, decupați hârtia de copt pentru a tapeta forma în care veți coace tortul. Puteți, de asemenea, să folosiți și metoda clasică și să ungeți tava cu unt după care să o tapetați cu făină, dacă nu aveți la îndemână hârtie de copt. Separați apoi albușurile de gălbenușuri de la cele cinci ouă. Presărați un praf de sare peste albușuri și mixați-le până ce se fac spumă. Treptat, adăugați zahărul până ce obțineți o compoziție cu consistență de bezea care nu curge atunci când întoarcem castronul, după care se adaugă gălbenușurile și se amestecă ușor. Acum puteți porni și cuptorul, pentru a fi preîncălzit atunci când băgați blatul să se coacă. Incorporați făina și cacao în compoziție, până ce obțineți o consistență perfectă a blatului. Turnați compoziția în formă și puneți-o la cuptor vreme d jumătate de oră – 40 de minute, până ce trece testul scobitorii. După ce se răcește, scoateți blatul din formă, și mai lăsați-l la răcit.

 Siropul pentru tort se prepară la fel de simplu, și se folosește la însiroparea blatului. Puteți tăia blatul în două sau chiar trei părți egale, după care îl însiropați ușor și finuț cu siropul obținut prin fierberea apei cu zahărul, iar după câteva minute se adaugă coaja rasă de portocală și se ia de pe foc. Adăugați romul numai la momentul folosirii.

 Crema de cacao se folosește la umplerea tortului. Se bat ouăle întregi cu zahăr, cacao și făină. După aceea, se adaugă laptele, și se pune toată compoziția aceasta la fiert până se îngroașă, amestecând în continuu. Se ia de pe foc și se lasă la răcit, timp în care se aromează cu esență de rom.

 Frișca de casă se obține astfel- se toarnă smântâna în castron, alături de zahăr și se amestecă cu telul, manual, sau cu mizerul, până ce se obține o spumă foarte consistentă, cu care se ornează tortul.

 Așadar, după ce ați copt blatul de tort simplu, acesta se taie în două sau trei părți egale, se însiropează cu siropul simplu, se asă la odihnit, după care se umple cu crema delicioasă de cacao. Se reconstituie tortul și se ornează cu frișcă delicioasă, fie cumpărată sau făcută în casă, și se pune o linguriță de zeamă de la dulceața de fructe de pădure.

Pofta buna!