Tort de clătite

 

Tort de clătite

tort de clatite

 Iată o rețetă pe care nu multe dintre gospodine se încumetă să o prepare. De ce? Pentru că un tort de clătite necesită foarte mult timp pentru preparare, răbdare și îndemânare. Celebrele și clasicele clătite pot căpăta o altă formă acum, și se pot prepara sub formă de tort cu care veți uimi toți invitații, prietenii, și membrii familiei, și veți fi uimită de cât de multă răbdare aveți.

 

Ingrediente necesare pentru tortul de clatite

 Blatul tortului de clătite este compus exclusiv din... clătite. Așadar, avem nevoie de ingredientele clasice pentru clătite. Un pahar de făină (150 grame), o cană de lapte (200 ml), două ouă mărișoare, ulei, 100 de grame de zahăr și puțină sare.

Crema de ciocolată se prepară din 250 de grame de ciocolată, 50 de grame de unt, o cană de lapte, 150 ml de smântână pentru frișcă, o esență de rom, puțin zahăr și, de asemenea, pentru ornat, putem folosi diverse fructe.

 

Cum preparam tortul de clatite

 Într-un bol se pune făina cu un praf de sare. Se adaugă și cele două ouă și se toarnă laptele (200 ml) amestecat cu 100 ml apă minerală, amestecând continuu pentru a incorpora făina și pentru a nu se forma cocoloașe. Se amestecă aluatul până ce acesta devine omogen, adăugând și puțin ulei. Se lasă să se odihnească vreme de câteva minute, timp în care încingeți tigaia pentru clătite.

 Ungeți tigaia cu puțin ulei și luați cu un polonic din compoziția pentru clătite și turnați în tigaie, astfel încât să vă iasă clătite obișnuite, nu foarte groase sau foarte subțiri, întoarceți clătita pe o parte și pe cealaltă, scoateți clătita pe o farfurie, și repetați operațiunea până ce nu mai aveți compoziție de clătite pregătită și teancul de clătite este suficient de mare încât să puteți încropi un tort.

 Crema de ciocolată se prepară la bain marie. Așadar, tocați fin ciocolata amăruie, adăugați untul, laptele, smântâna, esența de rom și zahărul și amestecați continuu până la omogenizare completă. Apoi lăsați crema să se odihnească la temperatura camerei, și să se răcească. Puteți folosi și cremă de ciocolată din comerț sau chiar budincă de ciocolată, alegerea este a fiecăruia.

 Pe un platou întins, se așează câte o clătită, se unge cu puțină cremă, se pune deasupra altă clătită, care, la rândul ei se unge cu puțină cremă, și operațiunea se repetă până ce terminăm clătitele și crema. Dacă vă mai rămân clătite, le umpleți cu dulceață și le consumați separat. La final, se unge bine tortul cu cremă și se ornează cu bucățele de fructe, sau chiar cu frișcă. Se lasă la rece vreme de câteva ore și se servește cu plăcere!

 Invitații dvs. vor fi încântați de această rețetă pe cât de gustoasă pe atât de deosebită deoarece necesită mult timp de preparare și multă îndemânare. Tortul de clătite este o dovadă de respect a bucătarului sau bucătăresei pentru cei ce vor servi o feliuță de tort.

Pofta buna!